Ελλάδα

0


Ελλάδα

( 05.11.2003 16:15 )
Τη διακομματική επιτροπή θα απασχολήσει σήμερα το θέμα των εκτός σχεδίου περιοχών, προκειμένου να αποφανθεί επί της πρότασης της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής για παραίτηση του Δημοσίου από τις διεκδικήσεις του για τις περιοχές αυτές.


Κατεδαφίσεων συνέχεια
| Ελλάδα( 05.11.2003 15:18 )
Με αποκλεισμό της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου Φωκίδας, απειλούν τώρα οι ναυτεργάτες του Ρίου- Αντιρρίου οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι αύριο στις 7 το πρωί, παρά τη δικαστική απόφαση που έχει κρίνει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.


Μόνο έκτακτα περιστατικά
| Ελλάδα( 05.11.2003 14:35 )
Μετά την επίλυση του πολιτικού προβλήματος η ένταξη
Εντατικές διπλωματικές προσπάθειες καταβάλλει η Αγκυρα ώστε να επιτύχει την παράληψη μίας αναφοράς για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, στην ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά τις προς ένταξιν χώρες.


¨Δεν πληρούνται τα κριτήρια¨
| Ελλάδα( 05.11.2003 13:30 )
¨Το πρόβλημα δεν είναι προσωπική υπόθεση¨
Νέα επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εξαπέλυσε σήμερα το Φανάρι με ανακοίνωσή του, καταδικάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ότι η Πατριαρχική Πράξη του 1928 δεν βασίζεται σε κανέναν ιερό κανόνα. ¨Ο κ. Χριστόδουλος θέτει για πρώτη φορά υπό αμφισβήτηση την κανονικότητα του υφισταμένου εν Ελλάδι εκκλησιαστικού καθεστώτος, το οποίο στηρίζεται και στην εν λόγω Πράξη και δι΄αυτού του τρόπου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις προετοιμάζει το έδαφος για καθεστωτικές μεταβολές…¨. Η ανακοίνωση αυτή περίορίζει τα περιθώρια ελιγμών του Αρχιεπισκόπου, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.


¨Οι φιλοφρονήσεις δεν έχουν αξία…¨
| Ελλάδα( 05.11.2003 11:36 )
Περιορίζονται οι υπερωρίες και οι αμοιβές για συμμετοχή σε συμβούλια δημοσίων υπαλλήλων
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση εν μέσω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με το οποίο ικανοποιείται σημαντικό μέρος των αιτημάτων τους. Σύμφωνα με αυτό, προβλέπονται αυξήσεις από 6,4% εώς 10% κατά μέσο όρο, εισαγωγικός μισθός 590 ευρώ αλλά και ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων στο βασικό μισθό.


Αναδρομικό οικογενειακό επίδομα
| Ελλάδα( 04.11.2003 15:35 )
Ευθύνες στην αναπληρώτρια διευθύντρια της Κτηματικής υπηρεσίας της Ανατολικής Αττικής, Ρουμπίνη Σταθέα, για λανθασμένους χειρισμούς σε τρεις από τις τέσσερεις περιπτώσεις κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στο Λαγονήσι, επιρρίπτει το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Ευθύνες και σε υπαλλήλους
| Ελλάδα( 04.11.2003 13:26 )
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου-Ελλαδικής Εκκλησίας. Η συνεδρίαση της Ιεραρχίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωϊ εξετάζει τη νέα πρόταση διεξόδου από την κρίση, στην οποία κατέληξε ομόφωνα χθες η Ιερά Σύνοδος. Στο μεταξύ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωστας Μητσοτάκης επιμένει στην τοποθέτησή του που εξόργισε το Φανάρι και καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγή της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


¨Δεν αντιδικώ με τον Πατριάρχη¨
| Ελλάδα( 04.11.2003 11:30 )
Δεμένα παραμένουν τα φέρι μποτ στο Ρίο-Αντίρριο καθώς άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των ναυτεργατών με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργο Πασχαλίδη. Στο πορθμείο που συνδέει συγκοινωνιακά την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα σχηματίζονταν ουρές φορτηγών και αυτοκινήτων, ενώ πολλοί οδηγοί αναζητούν εναλλακτική λύση μέσω του μικρότερης δυναμικότητας πορθμείου Αιγίου-Αγίου Νικολάου.


Τα δρομολόγια από το Αίγιο
| Ελλάδα( 04.11.2003 09:37 )
Παραδίδεται σήμερα στη Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών και στην ηγεσία του υπουργείου το πόρισμα του επιθεωρητή του υπουργείου κ. Αγιασοφίτη για την υπόθεση Σταθέα.


Ενδεχομένως και στη δημοσιότητα
| Ελλάδα( 04.11.2003 08:47 )
Κάπως έτσι…
Παραλύει σήμερα το Δημόσιο από την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη ημέρα. Από ¨κοντά¨ και οι γιατροί του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ και νοσοκομεία, αλλά και οι γιατροί του ΕΣΥ που κατέρχονται από σήμερα σε 24ωρη. Ακολουθούν δικηγόροι, γεωτεχνικοί και υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Προβλήματα στις πτήσεις
| Ελλάδα( 03.11.2003 12:32 )
Προφανώς άρχισε να πιέζει το στρατιωτικό κατεστημένο
Παραμερισμό του ΟΗΕ από τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού με τετραμερείς ή πενταμερείς (με τη συμμετοχή του Λονδίνου) συνομιλίες, φαίνεται πως επιδιώκει ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μεταβαίνει στα κατεχόμενα για τον εορτασμό της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Μάλιστα διατυμπανίζει ότι τα ¨βήματα¨ της τουρκοκυπριακής πλευράς με το άνοιγμα των συνόρων δεν βρήκαν ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά. Τις προάλλες μέμφονταν τον Ντενκτάς για άκαμπτη στάση όσον αφορά στο σχέδιο Ανάν…


Προσπάθεια αποδιεθνοποίησης του Κυπριακού
| Ελλάδα( 03.11.2003 11:52 )
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου
Το ψήφισμα για την ολυμπιακή Εκεχειρία εγκρίνει σήμερα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Το Ιράκ θα είναι ίσως η μόνη χώρα-μέλος του διεθνούς οργανισμού που δεν θα ψηφίσει υπέρ.


Ομιλίες επισήμων
| Ελλάδα( 03.11.2003 11:09 )
Παρελθόν οι αβρότητες
Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η διαμάχη της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Φανάρι. Παρέμβαση υπέρ του Αρχιεπισκόπου έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνστανίνος Μητσοτάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Μέσα σε φορτισμένο κλίμα αρχίζει το πρωί της Τρίτης η έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας στη Μονή Πετράκη.
Αντιδρούν οι Ιεράρχες
| Ελλάδα( 03.11.2003 10:59 )
¨Μας περιμένουν δεινά εάν δεν κλείσει το θέμα…¨
Μύδρους κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξαπολύει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ καταλογίζοντάς του ότι διακόπτει βιαίως κάθε μεσολαβητική προσπάθεια και σπρώχνει την αντιπαράθεσή του με την Εκκλήσια της Ελλάδας στα άκρα.


¨Να πάρουν θέση όλοι¨
| Ελλάδα( 03.11.2003 09:18 )
Δάσκαλοι και καθηγητές στους δρόμους
Ενας μήνας γεμάτος απο απεργίες φεύγει, άλλος ένας προδιαγράφεται. Ο Νοέμβριος μπήκε με ¨ανοιχτές πληγές¨ στην Παιδεία και την Υγεία καθώς οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ακολουθούν τον ¨χορό¨, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΣΥ. Επίσης, επανέρχονται δυναμικά και οι γεωτεχνικοί.


Αγώνας δρόμου στα ΑΕΙ
| Ελλάδα( 03.11.2003 01:01 )
Παρελκυστική τακτική ακολουθούν στις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες στα φέρι μπότ του πορθμείου του Ρίου-Αντιρρίου. Αποφάσισαν να παρατείνουν για μια ακόμη μέρα την απεργία τους και προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν επ΄αόριστον εάν δεν ικανοποιηθούν τό αίτημα για αύξηση στις συντάξεις και το εφάπαξ.


Κλειστό μέχρι το πρωϊ της Τρίτης
| ΕλλάδαΑπεργούν τη Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές
Ανοίγουν απο τη Δευτέρα, μετά απο επτά εβδομάδες αποχής των διδασκόντων, τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Οι πανεπιστημιακοί αποφάσισαν αργά το βράδι της Παρασκευής να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να δώσουν το πράσινο φως για την άμεση έναρξη των εξετάσεων.


Επιστροφή στα αμφιθέατρα
| Ελλάδα( 02.11.2003 00:26 )
Ρίο και …μηχανές στο κρύο
Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα σε συνέλευση του σωματείου τους οι ναυτεργάτες στα φέρι μπόουτ, του Ρίου-Αντιρρίου, καθώς συνεχίζουν να απεργούν μέχρι τις 7:00 της Δευτέρας και παρά την δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.


Τα ¨εναλλακτικά¨ δρομολόγια
| Ελλάδα( 01.11.2003 21:37 )
Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της ΔΕΗ. Μειωμένη θα είναι η χρέωση στην κατανάλωση ρεύματος για δυόμιση ώρες το μεσημέρι, από τις 15:00 εώς τις 17:30 και για έξι πρωϊνές ώρες, από τις 02:00 τα ξημερώματα εώς τις 08:00.


Και στα σουπερ-μάρκετ
| Ελλάδα( 31.10.2003 11:28 )
Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται και σήμερα από τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών, που πραγματοποιούν από χθες. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ 24ωρη απεργία για τις 4 Νοεμβρίου εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.


Στάση εργασίας στο Ρίο – Αντίρριο
| Ελλάδα
<< Previous  1-10  11-20  21  22  | < 23 >  24  25  26  27  28  29  30  31-40  41-42  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ