Ελλάδα

0


Ελλάδα

( 31.10.2003 11:07 )
(φωτό αρχείου)
Τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος εντοπίστηκε χθες το πρωϊ να πλέει ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής Κάππαρη, στο Παραλίμνι, παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Το σκάφος απέπλευσε από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου και έκανε προκλητικά τον γύρο από την Αμμόχωστο εως τον Ακάμα.


Διαβάστε περισσότερα
| Ελλάδα( 31.10.2003 10:39 )
Εληξε η ¨κρίση¨ του βρετανικού κρουαζιεροπλοίου
Προς το Γιβραλτάρ κατευθύνεται το κρουαζιερόπλοιο ¨Αουρόρα¨ εκατοντάδες επιβάτες του οποίου, βρετανικής υπηκοότητας, παρουσίασαν συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας. Το πλοίο κρίθηκε ότι δεν χρειαζόταν να ελλιμενιστεί στον Πειραιά. Πριν αναχωρήσει από τον Φλοίσβο όπου είχε ¨δέσει¨ προσωρινά νωρίς το πρωϊ, επιβιβάστηκαν δύο Βρετανοί γιατροί για να συνδράμουν στους ασθενείς επιβάτες, ενώ ένα πλωτό του Λιμενικού τους εφοδίασε με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό.


Δεν κατέπλευσε στον Πειραιά
| Ελλάδα( 30.10.2003 19:51 )
Στοχεύοντας στη μείωση της ανεργίας στο 8% εώς το τέλος του 2003, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κίνητρα στους εργοδότες για προσλήψεις ανέργων, πρώην αγροτών και γυναικών, αύξηση της επιδότησης πρόσληψης από τον ΟΑΕΔ έως και στους 24 μήνες και διεύρυνση των προγραμμάτων κατάρτισης.


Τα μέτρα αναλυτικά
| Ελλάδα( 30.10.2003 18:57 )
Αδρεναλίνη πάνω από το Αιγαίο
Επτά σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν την Πέμπτη σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.


Εγινε μία εμπλοκή
| Ελλάδα( 30.10.2003 17:17 )
Απόφαση-σταθμός στα κοινοβουλευτικά χρονικά
Η ασυλία δεν μπορεί πλέον να είναι το ¨μαξιλάράκι¨ του κάθε λειτουργού της Δημοκρατίας που δεν σέβεται ούτε τον ρόλο του, ούτε το Σώμα. Με απόφαση της ισχυρής πλειοψηφίας της ολομέλειας του Κοινοβουλίου και -το σημαντικότερο- κατόπιν ολοφάνερης ψηφοφορίας, ήρθη η ασυλία πέντε βουλευτών που κατηγορούνται για παράβασεις του Κ.Ο.Κ, χειροδικία και ψευδορκία.


Σπάνε ¨ταμπού¨ δεκαετιών
| Ελλάδα( 30.10.2003 15:11 )
Αναστατώθηκε από Ρίχτερ η Θεσσαλονίκη
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στη Νέα Μεσημβρία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους σεισμολόγους του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την ισχυρή δόνηση 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα. Το πρωϊ, μια νέα δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών.


¨Νυχτερινός επισκέπτης¨ 4,7 Ρίχτερ
| Ελλάδα( 30.10.2003 12:38 )
Απομακρύνονται σταδιακά τα σκουπίδια από τους δρόμους των αστικών κέντρων
Ενα από τα πάγια αιτήματα της ΠΟΕ ΟΤΑ, την ένταξη ειδικοτήτων εργαζομένων στους δήμους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, δεσμέυτηκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.


Συνάντηση Σκανδαλίδη – ΠΟΕ ΟΤΑ
| Ελλάδα( 30.10.2003 12:27 )
Συνεχίζονται οι απεργίες σε Υγεία, Παιδεία
Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα και αύριο στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών. Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών διεκδικεί οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση των πανεπιστημιακών για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.


Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 4 Νοεμβρίου
| Ελλάδα( 30.10.2003 11:08 )
Πολύ κρύο και ισχυροί άνεμοι
Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Περιφέρειες, οι Νομαρχίες και οι Δήμοι της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.


Αναβλήθηκαν δρομολόγια πλοίων
| Ελλάδα( 24.10.2003 13:04 )
Μεγεθύνεται το πρόβλημα των σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι ορατοί, καθώς οι υπάλληλοι των δήμων συνεχίζουν την απεργία τους παρά την δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική και η οποία εστάλη σήμερα στους δημάρχους προκειμένου να την εφαρμόσουν.


Σκληρή γλώσσα Σκανδαλίδη
| Ελλάδα( 22.10.2003 14:09 )
Πολυεθνικά στρατηγεία του ευρωστρατού θα εγκατασταθούν στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, τα οποία θα διεξαγάγουν ασκήσεις και επιχειρήσεις, εκτός των πλαισίων του ΝΑΤΟ. Συνολικά, ο ευρωπαϊκός στρατός θα αριθμεί 60.000 άνδρες από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.


Υπό διοίκηση έλληνα αντιστράτηγου
| Ελλάδα( 22.10.2003 13:29 )
Ο σύζυγος της Ρουμπίνης Σταθέα, Παναγιώτης Τζαβάρας
Με τη συμπληρωματική κατάθεση του συζύγου της Ρουμπίνης Σταθέα, Παναγιώτη Τζαβάρα, στον εισαγγελέα, συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, μετά τις καταγγελίες του συζύγου της εκλιπούσας ότι η γυναίκα του δέχθηκε πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να μπλοκάρει τις κατεδαφίσεις.


¨Παράνομες¨ οι ενέργειες της Σταθέα
| Ελλάδα( 22.10.2003 12:29 )
Για …την τιμή των όπλων
Τον λένε Οδυσσέα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αλλοδαπού που κοινωνεί της Ελληνικής Παιδείας και διαπρέπει, αριστεύοντας για άλλη μια χρονιά στις σχολικές του επιδόσεις.


Η τοπική κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας όμως την οποία ουσιαστικά τιμά, διχάζεται πάλι όπως και πριν από τρία χρόνια, καθώς πλησιάζει η εθνική επέτειος του ¨Οχι¨ και ¨αναγάγει¨ σε …εθνική υπόθεση το αν πρέπει ένας Αλβανός στην καταγωγή αριστούχος μαθητής να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση.


Η Οδύσσεια ενός αριστούχου
| Ελλάδα( 22.10.2003 10:56 )
Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…
Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη και τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, θα έχουν το μεσημέρι οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι διανύουν ήδη την 6η εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους. Κανονικά λειτουργούν τα ΤΕΙ μετά την σχετική απόφαση των Προέδρων των ιδρυμάτων, οι οποίοι ωστόσο, επιθυμούν συνέχιση του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.


Τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις
| Ελλάδα( 22.10.2003 10:38 )
Με γιατρούς να απεργούν και σκουπίδια να απειλούν
Κινδύνους για τη δημόσια υγεία εγκυμονούν οι σωρευμένες μάζες σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, μια κατάσταση που δημιουργείται εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους που πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία. Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού. Για απίστευτη αδιαλλαξία κατηγόρησε την κυβέρνηση η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Στο μεταξύ, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν από αύριο σε 48ωρη πανελλαδική απεργία. Το ίδιο θα πράξουν και οι ιδιοκτήτες ταξί.


Ολα τα είχε η Μαργιωρή…
| Ελλάδα( 21.10.2003 11:33 )
Αμπ. Γκιουλ – Γ. Παπανδρέου
Στην Αθήνα έφθασε λίγο πριν το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης. Στις συνομιλίες που θα έχει με τον έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου θα γίνει σε βάθος ανασκόπηση της μέχρι τώρα διμερούς συνεργασίας Αθήνας- Αγκυρας, ενώ θα συζητηθούν μια σειρά από ανοιχτά θέματα, όπως το Κυπριακό και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά και συμφωνίες που αφορούν συνεργασία σε θέματα οικονομίας, με έμφαση στη μεταφορά φυσικού αερίου από την Τουρκία στη δυτική Ευρώπη μέσω Ελλάδας, όπως και της λαθρομετανάστευσης και της ασφάλειας.


Συνέντευξη του τούρκου ΥΠΕΞ στο ¨Βήμα¨
| Ελλάδα( 20.10.2003 15:27 )
Καταργούνται οι μάχιμες μονάδες σε Μακεδονία και Ηπειρο
Σημαντικές αλλαγές στο στράτευμα προανήγγειλλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και συγκεκριμένα, δραστικές περικοπές με την κατάργηση των μάχιμων μονάδων σε Μακεδονία και Ήπειρο καθώς και κατάργηση θέσεων ανώτατων αξιωματικών, ενώ αποσύρονται όλα τα παλαιά οπλικά συστήματα.


Απάντηση για τις προμήθειες
| Ελλάδα( 20.10.2003 14:00 )
¨Φως¨ στην πολύκροτη υπόθεση επιδιώκει να ρίξει η εισαγγελική έρευνα
Συνεχίζεται η έρευνα της εισαγγελέως Έλενα Ράιου, για τις ανεκτέλεστες αποφάσεις κατεδαφίσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής, με τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Μιχάλης Κυριακίδης να καταθέτει αυτή την ώρα.


Μακρύς ο κατάλογος των μαρτύρων
| Ελλάδα( 20.10.2003 13:18 )
Ο Ντενκτάς ζητά τη συνδρομή των ισλαμικών χωρών
Βλέποντας την Ιστορία να τον προσπερνά και λίγο καιρό πριν τις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς υιοθετεί παράδοξα επιχειρήματα για να υπερασπίσει τις έωλες διεκδικήσεις του. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε κείμενο του Ντενκτάς που ανέγνωσε στη Γενική Συνέλευση της Ισλαμικής Διάσκεψης, ο παριστάμενος ¨υπουργός Εξωτερικών¨ του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, οι ισλαμικές χώρες καλούνται να υποστηρίξουν τις τουρκοκυπριακές θέσεις στο Κυπριακό, ¨όπως οι χριστιανικές υποστηρίζουν τους ελληνοκυπρίους¨.


¨Συνεχίζουμε τον αγώνα¨
| Ελλάδα( 20.10.2003 10:32 )
Ο Τόμας Ουέστον
Περιοδεία στο τρίγωνο Αθήνα-Λευκωσία-Αγκυρα ξεκινά σήμερα ο αμερικανός ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Ουέστον. Θα μεταβεί πρώτα στην Αγκυρα, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Τέταρτης.


Επιταχύνουν για λύση
| Ελλάδα
<< Previous  1-10  11-20  21  22  23  | < 24 >  25  26  27  28  29  30  31-40  41-42  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ