«Παίζει μπάλα» η Ελλάδα στην ενέργεια

0


«Παίζει μπάλα» η Ελλάδα στην ενέργειαHome

Οικονομία
Για τον νέο ενεργειακό ρόλο που έχει αρχίσει να παίζει η Ελλάδα, στο σταυροδρόμι των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Βόρεια Ελλάδα, για τις συμμαχίες με δύσκολες χώρες, όπως η Τουρκία και η Αλβανία και για τη διαφοροποίηση της ενεργειακής τροφοδοσίας μας, προκειμένου να μην εξαρτόμαστε από μια μόνον χώρα, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε τοποθέτησή του στον κυριακάτικο Τύπο.


 
Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη: «κεντρικός στόχος μας είναι να μετεξελίξουμε την Ελλάδα από χώρα κατανάλωσης σε χώρα διαμετακόμισης και παραγωγής ενέργειας», τονίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να είναι μέσα στο «γήπεδο» που παίζεται το ενεργειακό παιχνίδι και όχι στην «κερκίδα».


Αναφερόμενος στην περίπτωση που αγωγού φυσικού αερίου Μπακού-Τυφλίδα-Καρατσάμπεϊ-Κομοτηνή-Ιταλία, λέει ότι «για πρώτη φορά δημιουργείται με την Τουρκία ένα τόσο σημαντικό πεδίο κοινών οικονομικών συμφερόντων», με τη δημιουργία ομάδων πίεσης σημαντικής οικονομικής και πολιτικής επιρροής που έχουν περισσότερους λόγους να δουλεύουν για τη σταθερότητα παρά για τη σύγκρουση.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «κοινό πεδίο συμφερόντων» δημιουργεί και ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας. Ο αγωγός αυτός, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά την περιοχή και θα «θωρακίσει» τη Θράκη.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ