Συζήτηση για επιμήκυνση διάρκειας ζωής του γάλακτος

0


Συζήτηση για επιμήκυνση διάρκειας ζωής του γάλακτοςHome

Οικονομία
To θέμα της επιμήκυνσης της ζωής του φρέσκου γάλακτος και τα οφέλη τα οποία αυτό θα φέρει στην τελική τιμή του προϊόντος για τον καταναλωτή, επανέφερε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.


 
Ο κ. Παπαθανασίου τονίζει ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και εις βάρος των εγχώριων γαλακτοβιομηχανιών, οι οποίες θα υποχρεωθούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να περιορίσουν σημαντικά τα περιθώρια κέρδους τους, προκειμένου να μη χάσουν μερίδια από το εισαγόμενο γάλα, το οποίο αποδεδειγμένα, όπως επισημαίνει πωλείται σε χαμηλότερη τιμή.


Τονίζει δε ότι σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης η διάρκεια ζωής του γάλακτος είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σύγκριση με την Ελλάδα, υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προτείνει θεσμικές αλλαγές, οι οποίες, αν εφαρμοσθούν, θα μειώσουν την τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα τουλάχιστον κατά 10%, ενώ προσθέτει ότι ο Eλληνας αγρότης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, διότι όπως υπογραμμίζει και η παραγωγή ελληνικού γάλακτος υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών και γιατί ο Eλληνας καταναλωτής προτιμά το ελληνικό γάλα, που είναι εξαιρετικής ποιότητας.


Εκτιμά δε ότι όπως μειώθηκε η τιμή του γάλακτος από την αλλαγή πολιτικής των γαλακτοβιομηχανιών, οι οποίες και μέχρι τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν παραγωγή γάλακτος «ιδιωτικής ετικέτας» σήμερα κάνουν, με αποτέλεσμα η τιμή στα σούπερ μάρκετ να έχει μειωθεί σε 86 λεπτά το λίτρο από 1,20 ευρώ που είχε μέχρι πρότινος.


Υπενθυμίζει δε ότι η πρόταση για αυτή τη θεσμική αλλαγή, που είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει γίνει από το υπουργείο Ανάπτυξης εδώ και ένα σχεδόν χρόνο και είναι δημόσια γνωστή με τοποθετήσεις εντός και εκτός Βουλής. Σε ό,τι αφορά τη στάση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο έχει την αρμοδιότητα, δεν συμφωνεί.


Ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είναι κακό να υπάρχει διαφορετική αντίληψη μεταξύ των δύο υπουργείων. «Eχουμε τα επιχειρήματα, ολοκληρώνεται και η έρευνα της αγοράς γάλακτος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και όπως έχουμε πει θα κάτσουμε να το συζητήσουμε, για να ληφθεί η τελική συνολική απόφαση», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ