Καλά τα νέα για ανεργία και έλλειμα

0


Καλά τα νέα για ανεργία και έλλειμαHome

Οικονομία
Νέα μείωση της ανεργίας αλλά και του ελλείμματος προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι, οι ενδείξεις της ΕΣΥΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2006, φέρνουν τα ποσοστά ανεργίας σε επίπεδα κάτω του 9%, από 9,6%, που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.


 
Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο δεν θα στηρίζεται στα αναθεωρημένα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αλλά στα παλαιά. «Οι εκτιμήσεις που έχουμε για το έλλειμμα το 2006 είναι ότι, επιτυγχάνουμε το στόχο του 2,6% με βάση το παλαιό ΑΕΠ, και όχι το αναθεωρημένο» είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «για του χρόνου, είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που είναι η περαιτέρω μείωση ελλείμματος στο 2,3%». Η εκτίμηση που κάνω είναι ότι, το έλλειμμα θα βρεθεί στο 2,4% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.


Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι εντός του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ο νέος επενδυτικός νόμος, ο οποίος θα ισχύει από το 2007. Όπως σημείωσε, θα περιέχει μικρές βελτιώσεις του υπάρχοντος επενδυτικού νόμου ενώ θα βασίζεται στο νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων της ΕΕ.


Εξάλλου, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε «λεπτές διαπραγματεύσεις» με την ΕΕ για την αναθεώρηση του 3ου Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων: Η φιλοσοφία μας είναι, τα χρήματα που θα πήγαιναν σε έργα τα οποία δεν έχουν ελπίδα υλοποίησης, να μεταφερθούν σε άλλα προγράμματα πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης. O υπουργός βεβαίωσε ότι πάνω από το 80% των πόρων από το Δ’ ΚΠΣ θα πάει στην περιφέρεια.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ