Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2007

0


Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2007Home

Οικονομία
Στη λογική της ήπιας προσαρμογής κινείται ο νέος Προϋπολογισμός για το 2007 που κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βουλή. Όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Αλογοσκούφης, με τον νέο Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αύξηση των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων και φοροελαφρύνσεις φυσικών προσώπων.


 
Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γ.Αλογοσκούφης ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί με τα υπάρχοντα στοιχεία, και όχι τα αναθεωρημένα που έχουν σταλεί από τη Στατιστική Υπηρεσία στην ΕΕ. Ο υπουργός έχει τονίσει ότι η αναθεώρηση του ΑΕΠ σε καμία περίπτωση δεν θα περιορίσει την προσπάθεια που έγινε για την εξυγίανση του προϋπολογισμού.


Με τον προυπολογισμό του 2007, την εκπλήρωση των υποσχέσεων για ΕΚΑΣ-ΟΓΑ και την επικείμενη μεταρρύθμιση της φορολογίας φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της για την οικονομία αυτή την τετραετία, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας.


Έτσι, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης επέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής κυρία ¶ννα Μπενάκη – Ψαρούδα το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2007. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης «το προσχέδιο κατατίθεται έτσι ώστε να γίνει μια γόνιμη συζήτηση στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Είναι ένας Προϋπολογισμός που δείχνει πως για πρώτη φορά μετά την ένταξη μας στην ΟΝΕ, βρισκόμαστε κάτω από το 3% του ΑΕΠ».


Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής κυρία ¶ννα Μπενάκη – Ψαρούδα τόνισε πως «το προσχέδιο θα διαβιβαστεί στην αρμόδια επιτροπή και από τη συζήτηση που θα γίνει θα προκύψει και η πρόταση για τον Προϋπολογισμό που θα ακολουθήσει».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ