Συμπληρωματική δίωξη για το σκάνδαλο του ΧΑ

0


Συμπληρωματική δίωξη για το σκάνδαλο του ΧΑHome

Οικονομία
Συμπληρωματική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού πράξεις που αφορούν υποθέσεις του χρηματιστηρίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών κ. Κυριάκο Καρούτσο, μετά από σχετική παραγγελία του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος Ι. Σίδερη.


 
Η δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, εμπλεκόμενου με οποιονδήποτε τρόπο σε υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο με τις μετοχές-φούσκες στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και της απάτης. Οι εφέτες ανακριτές θα ερευνήσουν το ρόλο δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν υποθέσεις του χρηματιστηρίου -οι οποίες παραμένουν ανοιχτές- αλλά και δικηγόρων και επιχειρηματιών που εμπλέκονται στο θέμα.


Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του χρηματιστηρίου είχε διενεργήσει κύρια ανάκριση η προσωρινά κρατούμενη πρώην ανακρίτρια κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κατηγορούμενη στην υπόθεση του παραδικαστικού.


Σημειώνεται πως οι κ. Σίδερης και Φιοράκης ζητούν τη σύγκληση της ολομέλειας εφετών προκειμένου να ορισθεί και τρίτος εφέτης για να συνδράμει το ανακριτικό έργο καθώς ήδη ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων φθάνει τους 100.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ