Αυξήσεις μισθών στην Γερμανία

0


Αυξήσεις μισθών στην ΓερμανίαHome

Οικονομία
Στην άμεση σύνδεση μισθολογικών αυξήσεων με την παραγωγικότητα είναι έτοιμη να προχωρήσει η γερμανική κυβέρνηση, με τον Τόμας Στεγκ -εκπρόσωπο Τύπου της καγκελαρίου Aγκελα Μέρκελ- να δηλώνει στο Reuters ότι όσοι εργάζονται σε κλάδους οι οποίοι ακολουθούν κερδοφόρα πορεία θα λάβουν σημαντικά αυξημένους μισθούς κατά τη διάρκεια του 2007.


 
Ανάλογες απόψεις εξέφρασε και ο Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας εκ των «σοφών» που συμβουλεύουν επί οικονομικών θεμάτων τη γερμανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να δοθεί αύξηση μισθών μεταξύ 2,5% και 3% σε κερδοφόρους κλάδους όπως η χαλυβουργία εντός του 2007. «Οι αυξήσεις μισθών», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μπόφινγκερ, είναι απαραίτητες για τη γερμανική οικονομία. Ο ρυθμός ανάπτυξής της είναι ιδιαίτερα καλός το 2006 και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι -οι οποίοι συνέβαλαν σε αυτόν σημαντικά- θα πρέπει να λάβουν υψηλότερους μισθούς». Σύμφωνα δε με τον «σοφό», μία τέτοια κίνηση θα προσφέρει την απαραίτητη ώθηση και στην εγχώρια κατανάλωση, «στοιχείο» το οποίο δεν στηρίζει στο απαραίτητο επίπεδο τη γερμανική οικονομία.


Παρά τη διάθεση όμως της γερμανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών, τα πανίσχυρα εργατικά συνδικάτα δεν φαίνεται να ικανοποιούνται στο παραμικρό. Aλλωστε το IG Metall (το ισχυρότερο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας) έχει ζητήσει αυξήσεις μεταξύ 5% και 7,5% ποσοστά τα οποία όμως θεωρούνται το λιγότερο υπερβολικά από το οικονομικό επιτελείο της χώρας.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ