Βαριές οι συνέπειες από την απεργία στα λιμάνια

0


Βαριές οι συνέπειες από την απεργία στα λιμάνιαHome

Οικονομία
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ζήτημα που έχει προκύψει στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Όπως αναφέρει, οι επιπτώσεις που δημιουργούνται, είναι ανυπολόγιστες και όσο καθυστερεί η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, οι ζημίες που επωμίζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες, είναι πολλαπλασιαστικές.


 
Σύμφωνα με το ΒΕΑ, η τροφοδοσία της αγοράς και μάλιστα σε εορταστική περίοδο αρχίζει να εμφανίζει δυσκολίες, με φυσική συνέπεια τον επηρεασμό των τιμών, ενώ η παραγωγική διαδικασία πολλών επιχειρήσεων μπλοκάρει, τα μεταφορικά κόστη αυξάνουν αναίτια, οι υποχρεώσεις προς τους πελάτες αθετούνται και η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων πλήττεται ποικιλοτρόπως από εκτός ελέγχου παράγοντες.


Εν όψει και των εορτών, το ΒΕΑ ζητάει από όλες τις πλευρές επίδειξη πνεύματος προσέγγισης προς επίλυση του ζητήματος και προστασία της εικόνας της χώρας μας από τις υπηρεσίες των λιμανιών της. Όπως τονίζει το ΒΕΑ: Δεν είναι δυνατόν τα κεντρικά λιμάνια να εκδικούνται τις προσπάθειες των εξαγωγέων και ακόμη δεν είναι δυνατόν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις με τις δυσκολίες που φορτώνονται από το πρόβλημα να χρησιμοποιούνται ως μέσον πίεσης.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ