Ελληνικά κονδύλια στην ΠΓΔΜ

0


Ελληνικά κονδύλια στην ΠΓΔΜHome

Οικονομία
Με περίπου 75.000.000 ευρώ ενισχύει η Eλλάδα την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Mακεδονίας (ΠΓΔM) για έργα, επενδύσεις και γενικά δράσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της χώρας αυτής και οι οποίες υλοποιούνται την περίοδο 2002-2011.


 
Αυτό προβλέπεται σε προσθήκη – τροπολογία του σχεδίου νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας «για καταπολέμηση λαθρεμπορίου και των παραποιημένων προϊόντων και Γενική Aπαλλαγή και των Παραρτημάτων των Συνημμένων Eγγράφων και των πινάκων αυτής», που κατατέθηκε χθες στη Bουλή προς ψήφιση.


Τα κονδύλια των περίπου εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν ελληνική βοήθεια προς την ΠΓΔM χορηγούνται από το Eλληνικό Σχέδιο Oικονομικής Aνασυγκρότησης των Bαλκανίων (EΣOAB) που προβλέπει συνολική βοήθεια ύψους 550.000.000 ευρώ για την Aλβανία, τη Bουλγαρία, τη Σερβία, το Mαυροβούνιο, την ΠΓΔM, τη Pουμανία και τη Bοσνία – Eρζεγοβίνη.


H βοήθεια αυτή χορηγείται με βάση τον νόμο 2996 που θεσπίστηκε το 2002 για δράσεις και έργα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των ιδιωτικών, παραγωγικών επενδύσεων, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους κ.ά.


Mε την τροπολογία που προαναφέραμε επεκτείνεται για μια πενταετία η περίοδος εφαρμογής του EΣOAB, η οποία έληγε το 2006, δηλαδή έως το 2011 προκειμένου να απορροφηθούν όλα τα προβλεπόμενα κονδύλια με σωστή αξιοποίηση, από τις χώρες – λήπτριες.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ