Νέες αποφάσεις για τα Μέσα Μεταφοράς

0


Νέες αποφάσεις για τα Μέσα ΜεταφοράςHome

Οικονομία
Αυξήσεις 5% στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), αλλά και στα κόμιστρα των φορτηγών δημόσιας χρήσης θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου. Ακόμη, θα αυξηθούν κατά 5% τα τέλη των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών του ΟΣΕ, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αναπροσαρμογή στα εισιτήρια του ΟΣΕ, αλλά και των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.


 
Το επίπεδο των αυξήσεων οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης με εκπροσώπους των φορτηγών δημόσιας χρήσης και των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.


«Μετά από διεξοδική συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορτηγών και των ΚΤΕΛ αποφασίστηκε αύξηση στα κόμιστρα 5%. Είναι μια ρεαλιστική απόφαση, ενταγμένη στην ευρύτερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, συμπληρώνοντας ότι «η αύξηση στα κόμιστρα για τα δημόσια ΜΜΜ θα είναι εφέτος μηδενική».


Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ φάνηκαν ικανοποιημένοι από το επίπεδο των αυξήσεων, αντίθετα με τους αντίστοιχους των οδικών μεταφορέων, οι οποίοι επιζητούσαν μεγαλύτερες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Χ. Δαβίτσιο, «ο κλάδος επιθυμούσε μεγαλύτερες αυξήσεις, κάτι που πιθανόν να υλοποιηθεί του χρόνου». Τη Δευτέρα πάντως θα συναντηθούν εκπρόσωποι των επαγγελματιών αυτοκινητιστών (ΤΑΧΙ) με τη διοίκηση του υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αυξήσεις που θα δοθούν στον κλάδο.


Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου «Σύσταση αρχής για την κατανομή του διαθέσιμου χρόνου χρήσης στους ελληνικούς αερολιμένες» του υπουργείου Μεταφορών, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:


– Εκσυγχρονίζονται οι άδειες οδήγησης, οι οποίες πλέον θα έχουν τη μορφή έξυπνης κάρτας και η εκτύπωσή τους θα γίνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σταδιακά έως το 2016 θα έχουν αντικατασταθεί όλες οι άδειες οδήγησης.


– Eως το τέλος του χρόνου θα έχει ξεκινήσει ο τεχνικός έλεγχος (ΚΤΕΟ) των δικύκλων.


– Θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και στις εταιρίες ραδιοταξί, σε περίπτωση που διαπιστωθεί υπερβολική είσπραξη κομίστρου.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ