Εθνική σύνταξη για καταπολέμηση της φτώχειας

0


Εθνική σύνταξη για καταπολέμηση της φτώχειαςHome

Οικονομία
Η θέσπιση «μιας αξιοπρεπούς κατώτατης εθνικής σύνταξης για την περίοδο που θα αρχίσει μετά το 2008», στο πλαίσιο ενός προγράμματος «καταπολέμησης της φτώχειας, με ορίζοντα πενταετίας, είναι μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε σε ομιλία του, προς ετεροδημότες του Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σάββας Τσιτουρίδης.


 
«Θα συνδυάζει την αύξηση των κοινωνικών δαπανών κατά 1% του ΑΕΠ, σε ορίζοντα πενταετίας, με δράσεις που από το 26% του ΑΕΠ θα φθάσουν στο 27%» πρόσθεσε ο υπουργός.


Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ γιατί «ψήφιζαν νόμους, που δεν εφάρμοζαν αφήνοντας πολλές εκκρεμότητες». «Κάποιοι έκαναν κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των ασφαλισμένων και τα έπαιξαν και στο Χρηματιστήριο» πρόσθεσε ο κ. Τσιτουρίδης.


Ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι «χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, θα πληρώνουν σταδιακά (από το 2007 ως το 2009) λιγότερους φόρους» και ότι «ωφελούνται όλοι οι συνταξιούχοι», ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι το 2013 οι αγρότες «θα παίρνουν ως άμεσες επιδοτήσεις περίπου 3 δις ευρώ το χρόνο». Επεσήμανε ακόμη, ότι η ανεργία από «11,3% το Μάρτιο του 2004, έπεσε στο 8,3% το φθινόπωρο του 2006», ενώ «πάνω από 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, δημιουργήθηκαν».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ