Παράταση στην αναζήτηση επενδυτή για τον ΟΤΕ

0


Παράταση στην αναζήτηση επενδυτή για τον ΟΤΕHome

Οικονομία
Παράταση έως το τέλος Μαρτίου έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας στους συμβούλους του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, για να παρουσιάσουν τις τελικές εισηγήσεις τους σχετικά με το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων για στρατηγική συμμαχία με τον Οργανισμό.


 
Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν παράλληλα ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ», όταν ρωτήθηκαν για τους λόγους, για τους οποίους δόθηκε παράταση ενός μηνός στους συμβούλους αποκρατικοποίησης Credit Suisse, UBS και Eurobank.


Το υπουργείο Οικονομίας θεωρεί ότι οι σύμβουλοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν νέο γύρο επαφών με ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι εξελίξεις φαίνεται να ενισχύουν το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί επενδυτικό ενδιαφέρον και από άλλους ομίλους πλην της Austria Telecom. Πηγές του υπουργείου παραπέμπουν στο business plan που ανακοίνωσε η Deutsche Telekom και στο οποίο γίνεται αναφορά για νέες εξαγορές. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι και η ισπανική Telefonica μπορεί τελικά να εκδηλώσει ενδιαφέρον για επένδυση στον Οργανισμό, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε προκύψει στις πρώτες επαφές που είχαν με τον όμιλο οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης. Τότε ο ισπανικός όμιλος επιθυμούσε να επικεντρώσει την οικονομική πολιτική του στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει στη Λατινική Αμερική με την Portugal Telecom, για την οποία υπήρχε ενδεχόμενο εξαγοράς της από την επίσης πορτογαλική Sonae.


Από την πλευρά της η Austria Telecom εκτιμά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ότι έχει ουσιαστικές πιθανότητες να αποκτήσει ποσοστό στον ΟΤΕ και ελπίζει να έχει λεπτομέρειες για τη διαδικασία πώλησης του ποσοστού του Οργανισμού σε μία ή δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυστριακής εταιρίας, «τόσο ο ΟΤΕ όσο και εμείς είμαστε οι ηγέτες στην περιοχή της Nοτιοανατολικής Ευρώπης και υπάρχει πραγματική αλληλοεπικάλυψη στη Βουλγαρία».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ