«Διαβατήριο» εξόδου από επιτήρηση

0


«Διαβατήριο» εξόδου από επιτήρησηHome

Οικονομία
Σε «δημοσιονομική επαγρύπνηση», παρά την άρση της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος, παραμένει η ελληνική οικονομία. Ο επίτροπος Χ. Αλμούνια, ο οποίος έδωσε το «διαβατήριο» εξόδου από την επιτήρηση, κατέστησε σαφές ότι η οικονομία καλείται, στο πλαίσιο της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας, να περιορίσει με ταχείς ρυθμούς το δημόσιο χρέος και να αντιμετωπίσει το έλλειμμα στο ισοζύγιο, που πλήττει την ανταγωνιστικότητα.


 
Η χώρα καλείται, επίσης, να επιτύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2010 αλλά και να υπερκεράσει την εφάπαξ επιβάρυνση εφέτος από την αναθεώρηση του ΑΕΠ. Θα κληθεί να αποδώσει αναδρομικές εισφορές περίπου 1,8 δισ. ευρώ, οι οποίες θα οδηγήσουν το τρέχον έτος το έλλειμμα εκ νέου λίγο κάτω από το 3% του ΑΕΠ (από 2,4% με τα παλαιά στοιχεία του ΑΕΠ).


Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης κινήθηκε, με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, στο ίδιο μήκος κύματος και επισήμανε ότι «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και υπάρχουν και άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ