Συνιστάται συγκράτηση και μετά την έξοδο από την επιτήρηση

0


Συνιστάται συγκράτηση και μετά την έξοδο από την επιτήρησηHome

Οικονομία
Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται μετά την άρση της επιτήρησης να διολισθήσει σε παροχολογία και σε επιλογές που αποσκοπούν σε πρόσκαιρες και μόνο εντυπώσεις, αλλά αντίθετα θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.


 
Σε διάγγελμά του με αφορμή την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ecofin της 5ης Ιουνίου για έξοδο της χώρας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, ο πρωθυπουργός επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, καθώς το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως». Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται, έστω και με ηπιότερους ρυθμούς, και με νέο στόχο, πλέον, να υπάρξουν έως το 2010 ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Διότι, είπε, αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπισθεί και η μάστιγα του δημόσιου χρέους.


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφαση της Κομισιόν «εξέλιξη καθοριστική για την πορεία της χώρας προς την πραγματική σύγκλιση», η οποία, παράλληλα, επιβεβαιώνει τόσο την ορθότητα όσο και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται. Είπε ότι η Ελλάδα δικαιούται να βγει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, διότι πέτυχε τους στόχους της και έκανε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθερότητας με τρόπο που εγγυάται ότι αυτό που επετεύχθη θα έχει διάρκεια. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχισθούν για να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ανεργία και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.


Σε κλίμα το οποίο όλο και περισσότερο καθίσταται προεκλογικό, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στους εν δυνάμει ψηφοφόρους ότι «η δημοσιονομική εξυγίανση μας επιτρέπει σταδιακά αλλά σταθερά να εστιάσουμε τις δράσεις μας στη συνέχιση της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών, κυρίως όμως των οικονομικά ασθενέστερων. Η δημοσιονομική εξυγίανση μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε περισσότερους πόρους για πολιτικές κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Για την παιδεία και την υγεία. Για την απασχόληση, την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων μας».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ