Ελλάδα

0


Ελλάδα

( 24.09.2003 10:36 )
Θεσμός ο ¨δικηγόρος του φτωχού¨
Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και περιστασιακώς απασχολούμενοι θα εκπροσωπούνται δωρεάν ενώπιων της Δικαιοσύνης. Το κράτος αναγνωρίζει ως ¨χαμηλού εισοδήματος¨ τους πολίτες εκείνους των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 2/3 των κατώτατων ετήσιων αποδοχών που προβλέπει η εκάστοτε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Με διαδικασίες ¨εξπρές¨
| Ελλάδα( 24.09.2003 09:29 )
¨Τι είναι δάσος;¨ είναι το επίκαιρο ερώτημα
Αποφάσεις για τις αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις και για 150 συνεταιρισμούς που διεκδικούν πάνω 100.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα, αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη, σε κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οι λεπτομέρειες του νέου τροποποιημένου κειμένου του σχεδίου νόμου, θα συζητηθούν αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.


Κατεδαφίσεις στον Κηφισό
| Ελλάδα( 24.09.2003 09:27 )
Οι μέρες της αποχής κοστίζουν στους εκπαιδευτικούς
Το υπουργείο Παιδείας ¨σκληραίνει¨ τη στάση του απέναντι στους απεργούντες διδάσκοντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και εισηγείται την περικοπή των αποδοχών τους. Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποί τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.


Επιμορφωτικά σεμινάρια νέων τεχνολογιών
| Ελλάδα( 24.09.2003 09:09 )
Ακινητοποιημένα τα ΤΑΧΙ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής
Τουλάχιστον εξάμηνη παράταση στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών ζητούν και οι αυτοκινητιστές ταξί, για το επίμαχο θέμα της τοποθέτησης ταμειακής μηχανής στα οχήματα. Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα, δια μέσου των κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών ταξί προτείνει να τοποθετηθούν οι ταμειακές μηχανές αλλά να επιβαρυνθεί με 8% επιπλέον ο επιβάτης για τη διαδρομή!


Παράταση δρομολογίων ΟΑΣΑ, ΗΛΠΑΠ, μετρό
| Ελλάδα( 23.09.2003 12:00 )
Ο ρώσος μεγιστάνας, Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι
Το αίτημα της Μόσχας για την έκδοση του ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία των ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι, εξετάζεται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ έχει διαβιβαστεί και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα το δικαστικό συμβούλιο της Εισαγγελίας Εφετών. Εάν δεν γίνει δεκτό το ρωσικό αίτημα, ο Γκουζίνσκι θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.


Ποιός είναι ο Γκουζίνσκι
| Ελλάδα( 23.09.2003 10:54 )
Επαφές με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, καθώς επίσης και με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράκ, το Ισραήλ, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και την Μαλαισία, θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, για την οποία αναχωρεί αύριο.


Συνέχεια…
| ΕλλάδαΝέες παραβιάσεις τούρκων στο Αιγαίο
( 23.09.2003 10:45 )
Εννέα σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν χθες σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Κεντρικό Αιγαίο και ανατολικά της Ρόδου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα 26 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
( 23.09.2003 10:25 )
Τη λήξη της απεργίας κήρυξε ομόφωνα χθες μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η συμφωνία που επήλθε με το υπουργείο επέλυσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη σχετική εγκύκλιο για την τοποθέτηση των φορολογικών ταμειακών μηχανών. Η συμφωνία προβλέπει ότι μέχρι 1ης Οκτωβρίου θα υποβληθεί τουλάχιστον μια ακόμη αίτηση εταιρίας για την κατασκευή ταμειακών μηχανών και αυτομάτως οι βενζινοπώλες θα έχουν 20 ημέρες προθεσμία να την προμηθευθούν, ενώ για τα μικρά πρατήρια δίνεται περιθώριο εώς τις 28 Φεβρουαρίου του 2004.


Φορολογική απαλλαγή από την αγορά
| Ελλάδα( 22.09.2003 02:53 )
Αθήνα …μετ΄εμποδίων
Μια δύσκολη εβδομάδα για τις μετακινήσεις των Αθηναίων φαίνεται πως ξεκινά, καθώς από τα μεσάνυχτα οι βενζινοπώλες έκλεισαν τα πρατήρια, ενώ παράλληλα, από το πρωϊ δεν θα κυκλοφορά κανένα ταξί στην πόλη, για τέσσερις ημέρες. Πρατηριούχοι και αυτοκινητιστές διατηρούν σοβαρές ενστάσεις γύρω από το θέμα του ταμειακού ελέγχου των υππηρεσιών τους. Επιπλέον, οι οδηγοί καλούνται συνεχώς να αναθεωρούν ¨δρομολόγια ρουτίνας¨ καθώς η κυκλοφορία εκτρέπεται σε κεντρικούς κόμβους της πρωτεύουσας που αναζητά επίμονα το Ολυμπιακό της πρόσωπο.


Και πλαφόν στα καύσιμα σε 9 νομούς
| Ελλάδα( 21.09.2003 10:12 )
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενδέχεται να αποφασίσει σήμερα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, καθώς οι πρατηριούχοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη μη τήρηση συμφωνιών, από το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών. Οι αυτοκινητιστές ταξί σηκώνουν χειρόφρενο από αύριο και για τέσσερις ημέρες.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Αμπελόκηπους
| Ελλάδα( 21.09.2003 10:12 )
Σε προεκλογικούς ρυθμούς
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από 6,1% εώς και 7,7% αλλά και μείωση εώς 2,1% της διαφοράς που τη χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ, καταγράφουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτό το Σαββατοκύριακο και οι οποίες διενεργήθηκαν μετά την ανακοίνωση του κοινωνικού πακέτου από τον Κώστα Σημίτη. Οι ερμηνείες των αποτελεσμάτων από την κυβέρνηση και τα κομματικά επιτελεία είναι ποικίλλες και αντικρουόμενες.


Μπροστά η ΝΔ, ¨ροκανίζει¨ το ΠΑΣΟΚ
| Ελλάδα( 20.09.2003 14:52 )
Ερευνες για τα αίτια της κατάρρευσης του τμήματος των μετελλείων στην Αμφισσα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δύο εργάτες διεξάγουν οι αρχές. Οι δύο μεταλλωρύχοι, καταπλακώθηκαν σε σήραγγα το βράδυ της Παρασκευής.


Είχε καταρρεύσει και πριν 2 μήνες
| ΕλλάδαΕξετάσεις μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές
¨Στον αέρα¨ η εξεταστική περίοδος για χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές μετά την απόφαση που πήραν σχεδόν όλες οι γενικές συνελεύσεις των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για συνέχιση της αποχής τους.


Καθοριστική η συνάντηση με Χριστοδουλάκη
| Ελλάδα( 19.09.2003 12:53 )
Εξεφύτρωσε!
Νερό στο μύλο και …φως στην τσάρκα επίδοξων καταπατητών ρίχνει η κυβέρνηση, που προχωρά σε άλλη μια ¨παρτίδα¨νομιμοποίησης αυθαιρέτων, μέσω σύνδεσής τους με δίκτυα κοινής ωφελείας. Οσοι προλάβαν τον Κύριο είδαν και στο εξής ¨θα πέφτει βαρύς ο πέλεκυς σε όσους χτίσουν μετά την ψήφιση του νέου νόμου¨, λέει η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Καπώς έτσι τα ΄λεγε και ο προκάτοχός της. κ. Λαλιώτης, περί τέλους αυθαίρετης δόμησης, νέα χωροταξική πολιτική, κλπ. ¨Το έργο το έχουμε ξαναδεί και το προεκλογικό σενάριο γνωστό¨ απαντά η αντιπολίτευση, το Τεχνικό Επιμελητήριο το χαρακτηρίζει εξωφρενικό, ακόμα κι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αμφιβάλλουν για τα προσδοκόμενα από την κυβέρνηση πολιτικά οφέλη. Ουδείς λόγος βέβαια για όσους κοπιάζουν μια ολόκληρη ζωή να αποκτήσουν νόμιμα πρώτη κατοικία…


Τι νιαουρίζει στα ελενίτ…
| Ελλάδα( 19.09.2003 10:07 )
Σε τέσσερις παραβιάσεις του εθινικού εναέριου χώρου στο κεντρικό Αιγαίο και ανατολικά της Ρόδου προέβησαν χθες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ελληνική διακλαδική άσκηση ¨Παρμενίων¨.


Εμπλοκή πάνω από το Αιγαίο
| Ελλάδα( 19.09.2003 09:36 )
Μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά κακομεταχείρισης παιδιών εντάσσει την Ελλάδα έρευνα της UNICEF και του ερευνητικού κέντρου Innocenti Research Center. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Φρεντ Εκχαρντ.


Υψηλά ποσοστά στις ΗΠΑ
| Ελλάδα( 18.09.2003 10:26 )
Επαφές Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ
Το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, οι εξελίξεις στο Ιράκ και τα Βαλκάνια, οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, με τον αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, στην Ουάσινγκτον.


Συναντήθηκε και με Ράϊς, Γουέστον
| Ελλάδα( 18.09.2003 09:53 )
Μειώσεις έως και 80% στα πρόστιμα που αφορούν αυθαίρετα πρώτης κατοικίας, εισηγείται η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ
Το πακέτο των νέων και καθοριστικών πολεοδομικών ρυθμίσεων τίθεται επί τάπητος σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, επεκτάσεις των σχεδίων πόλης, αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση και αλλαγές στις οικοδομικές άδειες. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν περισσότερους από 600.000 ιδιοκτήτες παράνομων κτισμάτων.


Φως, νερό σε χιλιάδες κτίσματα
| Ελλάδα( 17.09.2003 17:10 )
Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-εκπαιδευτικών, καθώς άκαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των πανεπιστημιακών με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Φαρμάκη, ενώ οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξήγγειλαν ήδη απεργία στις 6 και 7 Οκτωβρίου και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων έχουν προαναγγείλει 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου.


Πάνε για απεργίες διαρκείας
| Ελλάδα( 17.09.2003 15:46 )
Δηλώσεις ¨πόθεν έσχες¨ για …όλους
Απαγόρευση των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε βουλευτές, ευρωβουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστικούς, διοικητές ΔΕΚΟ και τραπεζών, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα άρσης του τραπεζικού και χρηματιστηριακού και απορρήτου των ελεγχομένων, ενώ οι ποινές που προβλέπονται αρχίζουν από υψηλά χρηματικά πρόστιμα και φθάνουν εώς και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων.


Και με αναδρομική ισχύ, από το 1990
| Ελλάδα
<< Previous  1-10  11-20  21  22  23  24  25  26  27  28  | < 29 >  30  31-40  41-43  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ