Τεχνολογία

0


Τεχνολογία

Νέες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα και σε μία επανδρωμένη αποστολή στον Αρη αναμένεται να ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.


Και μόνιμο σταθμό στη Σελήνη
| Τεχνολογία( 07.01.2004 11:43 )
Ο ήλιος και ο Σκορπιός 18 έχουν περίπου την ίδια ηλικία, μεταξύ 4-5 δις ετών
Ο ήλιος έχει έναν αδελφό πλανήτη που βρίσκεται στην αριστερή ¨δαγκάνα¨ του αστερισμού του Σκορπιού. Ο ¨δίδυμος¨ του ήλιου λέγεται ¨Σκορπιός 18¨ και απέχει …μόλις 46 έτη φωτός από τη Γη (1 έτος φωτός=10 τρις χλμ). Σε αστρονομικούς όρους, η απόσταση αυτή θεωρείται σχετικά μικρή.


Εχουν παρόμοια χαρακτηριστικά
| Τεχνολογία( 04.01.2004 22:17 )
Για άλλη μια πρωτοχρονιά οι υποδομές των πολυδιαφημισμένων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας δεν άντεξαν τον ¨βομβαρδισμό¨ μηνυμάτων τις ώρες της αλλαγής του χρόνου, με αποτέλεσμα να απογοητεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές που επέλεξαν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας για να ευχηθούν.


35,9 εκατομμύρια μηνύματα!
| Τεχνολογία( 04.01.2004 12:03 )
Το Spirit έχει σχεδιασθεί για να κάνει έρευνες για την ύπαρξη νερού στον Αρη
Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της NASA να στείλει το ρομποτικό όχημα ¨Πνεύμα – spirit¨ στην επιφάνεια του Αρη, κάτι που προκάλεσε ενθουσιασμό στους επιτελείς της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Αποστολή του οχήματος είναι να συλλέξει στοιχεία για το εάν υπάρχει ζωή στον Αρη.


Φωτογράφισε ήδη την επιφάνεια του Αρη
| Τεχνολογία( 29.12.2003 10:31 )
¨Γράψε πως έπεσε άλλη μία μετεωρολογική κάψουλα…¨
Κυριολεκτικά, στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες επικοινωνίας με το ρομπότ Beagle 2 της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, το οποίο έχει προσγειωθεί στον Αρη από την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να διερευνήσει ίχνη ζωής. Οι πληροφορίες ότι το …περισυνέλλεξαν Αρειανοί και το απενεργοποίησαν ερευνώνται ως επισφαλείς!


Ουδέν νεώτερο από τον Κόκκινο Πλανήτη
| ΤεχνολογίαΨηφιακή αναπαράσταση του Beagle, ενώ αποσυνδέεται από το Mars Express πάνω από τον Αρη
Εχασε και την δευτερη ευκαιρία να στείλει σήμα στην γη το ευρωπαϊκό διαστημικό ρομπότ, Μπίνγκλ 2. Το αεροσκάφος είχε σταλεί στο διαστημα με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ζωής στον κόκκινο πλανήτη.


Χάνει την ενέργειά του
| Τεχνολογία( 25.12.2003 12:29 )
Ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή σε εξέλιξη στον κόκκινο πλανήτη (φωτ. αρχείου)
Στον κέντρο ελέγχου της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) στη Γερμανία, η επιστημονική ομάδα περιμένει εναγωνιωδώς το πρώτο σήμα από το ερευνητικό όχημα Μπινγκλ 2 το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, έχει ήδη προσεδαφιστεί στον Αρη.


Επόμενη επαφή τα μεσάνυχτα
| Τεχνολογία( 19.12.2003 20:59 )
Υπήρξε ζωή στον Αρη; Το Μπινγκλ 2 αναζητεί πιθανά ίχνη
Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία έδωσε εντολή στο διαστημόπλοιο Αρης Εξπρές να εκτοξεύσει το μικροσκοπικό διαστημόπλοιο Μπιγκλ 2 το οποίο θα προσγειωθεί στον Αρη για να ερευνήσει την επιφάνειά του.


Μπιγκλ 2 καλεί Αρη
| Τεχνολογία( 18.12.2003 00:46 )
Αντίγραφο του αεροπλάνου των αδελφών Ράϊτ
Οι ουρανοί είναι δικοί μας. Αυτό πίστεψαν βαθιά μέσα τους οι αδέλφοι Ράιτ, Ορβιλ και Γουίλμπουρ, όταν στις 17 Δεκεμβρίου 1903 πέτυχαν την πρώτη πτήση με αεροπλάνο. Η πτήση αυτή διήρκεσε 12 δευτερόλεπτα και έγινε στην ακτή του Κίτυ Χοκ της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών.


Πέτυχαν οι Ράϊτ, απέτυχαν οι μιμητές τους
| Τεχνολογία( 13.12.2003 18:25 )
Τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Δικτύων και Πληροφορικών Συστημάτων θα φιλοξενήσει η Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.


Πολύ σημαντική απόφαση
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 09.12.2003 10:16 )
To μυστικό του θεϊκού ήχου των φημισμένων βιολιών Στραντιβάριους ίσως και να έχει …ουράνιες ρίζες!


Εδώ και αιώνες οι ειδικοί διαφωνούσαν για το εάν τα ειδικά βερνίκια ή η κατεργασία του ξύλου ήταν το μυστικό για την αντήχηση βιολιών που πολλοί θεωρούσαν ανώτερης ποιότητας από τα άλλα βιολιά.


Το κλίμα επηρεάζει την ακουστική ποιότητα
| Τεχνολογία( 05.12.2003 18:53 )
Ένας στους τρεις ευρωπαίους χρήστες εισέρχεται καθημερινώς στο internet
Ολο και περισσότεροι ευρωπαίοι προτιμούν (και) το διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους. Οπως αποκαλύπτει έρευνα της Millward Brown για την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαδραστικής Διαφήμισης (EIAA), το internet ξεπέρασε προσφάτως τα περιοδικά και καλύπτει το 10% της ¨κατανάλωσης¨ μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Ευρώπη.


Πάντα πρώτη η τηλεόραση
| Τεχνολογία¨Το Ιντερνετ, είναι ιδιαίτερα ελκυστικός στόχος για τους τρομοκράτες¨
Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ιοί που προσβάλλουν χιλιάδες υπολογιστές και προκαλούν χάος και μεγάλη αναστάτωση στα δίκτυα. Ένας απο τους πιο γνωστούς είναι και ο ιός blaster, ο οποίος κατα τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, προκάλεσε χάος σε 500.000 υπολογιστές.


Χαμηλό επίπεδο προστασίας στα αμερικανικά δίκτυα
| Τεχνολογία( 02.12.2003 12:31 )
Η αστρική σκόνη που στροβιλίζεται γύρω από τον Vega ίσως να ¨κρύβει¨ ένα πλανήτη παρόμοιο με τον δικό μας, λένε οι Βρετανοί
Βρετανοί αστρονόμοι αμφισβητούν τη μοναδικότητα της Γης στο σύμπαν και ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πλανήτες αντίστοιχοι με τον δικό μας. Μετά από παρατηρήσεις ανακάλυψαν έναν γειτονικό αστέρα του ηλιακού μας συστήματος, τον Βέγκα, ο οποίος φαίνεται να έχει δομή παρόμοια μ΄αυτή του δικού μας.


Δύο θεωρίες επαλήθευσης
| Τεχνολογία( 26.11.2003 14:08 )
Η ηλεκτρονική αλληλογραφία χάνει την αίγλη της με τα ανεπιθύμητα spam
Με ομόφωνη απόφαση το Κογκρέσο βάζει τέλος στα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τα γνωστά ως spam mails. Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο -που είχε εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 392 υπέρ, έναντι 5 κατά- θα πρέπει να εγκριθεί και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.


Αγανακτούν οι χρήστες του Internet
| ΤεχνολογίαΚαι οι τυφλοί έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τις απεριόριστες δυνατότητες και τις ανέσεις ενός κινητού τηλεφώνου, μετά την ανακάλυψη συσκευής ειδικά σχεδιασμένης για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.


Με ηχητική αναγνώριση κλήσης
| Τεχνολογία( 25.11.2003 01:05 )
Στο στόχαστρο της ENISA τo ηλεκτρονικό έγκλημα
Ευρωπαϊκή υπηρεσία για την ασφάλεια των δικτύων θα συσταθεί το 2004 και θα συμβάλει αρχικά σε θέματα εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών ιών, επιθέσεων από χάκερ και άλλων συναφών προβλημάτων. Η νέα υπηρεσία θα συνεργάζεται με τα κράτη-μέλη κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά δεν θα έχει ρόλο κατασταλτικό


Διαδικτυακή τράπεζα πληροφοριών
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 17.11.2003 16:22 )
Μετά από μια ισσοπαλία και μια ήττα ο καλύτερος σκακιστής στον κόσμο, Γκάρι Κασπάροφ, κατάφερε να νικήσει τον υπολογιστή X3D Fritz, o οποίος έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 3.000.000 επιλογές κινήσεων το δευτερόλεπτο!


Οι τελικοί στις 16 και 18 Δεκεμβρίου
| Τεχνολογία( 14.11.2003 23:40 )
Το 23% των εγχώριων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αναμένεται ότι θα έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο το 2003
Ολο και πιο πολλές επιχειρήσεις αναζητούν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο και εντάσσουν τους υπολογιστές στην δραστηριότητά τους ως βασικό εργαλείο. Το 92% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (11 εώς 250 άτομα) χρησιμοποιούν υπολογιστές, το 74% συνδέεται στο Ιντερνετ και το 39% έχει εταιρική παρουσία σε αυτό, προσεγγίζοντας μάλιστα τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους (94%, 83% και 52% αντιστοίχως).


Περισσότερα στοιχεία
| Οικονομία( 13.11.2003 03:14 )
Η πρώτη παρτίδα με τον X3D Fritz δεν έμοιαζε με οποιαδήποτε άλλη, αλλά ούτε ο υπολογιστής αυτός είναι φτιαγμένος για ¨συνήθεις¨ παίκτες. Και αν θα λέει και στα εγγόνια του για τη νίκη του απέναντι στον διαβολεμένο Deep Blue της ΙΒΜ, πριν εννέα χρόνια, αυτή τη φορά, ο καλύτερος σκακιστής στον κόσμο Γκάρι Κασπαροφ τα βρήκε λίγο …σκούρα, καταφέρνοντας μετά από τρεις ώρες και 20 λεπτά να αποσπάσει ισοπαλία και χάνοντας τη μάχη της ψυχολογίας από νωρίς.


Τρισδιάστατη μονομαχία
| Τεχνολογία
<< Previous  1  2  3  | < 4 >  5  6  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ