Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 15.09.2006 10:00 )
ΤΩΡΑ που αποκαλύφθηκε η υπόθεση εκβιασμού και διαφθοράς με πρωταγωνιστές την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού και τη ΜΕΒΓΑΛ, άρχισαν να ξετυλίγονται, όπως συνήθως στη χώρα μας, διάφορα σενάρια, ευφάνταστα ή μη, άρχισε να ανθεί η ένθεν και ένθεν πολιτική και κομματική εκμετάλλευση, άρχισαν να οργιάζουν οι διάφορες εκατέρωθεν καταγγελίες. Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζεται, με μεγαλύτερη δημοσιότητα τώρα, η αποκάλυψη και άλλων περιπτώσεων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, ενώ, φαίνεται ότι το κράτος θα αναγκασθεί, επιτέλους, να ασχοληθεί με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα με την υπόθεση του ¨καρτέλ του γάλακτος¨, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται άμεσα με τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτη Αδαμόπουλου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 08.09.2006 11:18 )
ΗΜΕΡΑ της Θεσσαλονίκης σήμερα. Με την έναρξη της 71ης ΔΕΘ. Με εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό, με το σύνολο σχεδόν της κυβέρνησης στη συμπρωτεύουσα, με επικεφαλής διαφόρων φορέων, Οργανισμών και δημοσίων ή ημιδημοσίων επιχειρήσεων, με επιχειρηματίες και με πληθώρα άλλων παρατρεχάμενων που βρίσκουν την ευκαιρία είτε ¨να κάνουν το κομμάτι τους¨ παριστάνοντας τους σημαντικούς και ¨κολλητούς¨ κάποιων ¨επιφανών¨, είτε να προσκοληθούν για να δείξουν ότι ¨είμαι δικός σας¨ ή να ζητήσουν κάποια χάρη ή κάποιο ρουσφέτι στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων, που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την πολιτική μας ζωή.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 07.09.2006 09:31 )
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αναφορικά με τη διέλευση Πούτιν από την Ελλάδα επικεντρώθηκε, όπως ήταν φυσικό και λογικό, στον πετρελαιαγωγό που θα συνδέει το βουλγαρικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Μπουργκάς με την Αλεξανδρούπολη. Η παρουσία, όμως, του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα έχει πολύ ευρύτερη σημασία από την άποψη μίας από τις κινήσεις που γίνονται στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, η οποία εάν αξιοποιηθεί σωστά από ελληνικής πλευράς μπορεί να αποφέρει σημαντικά γεωστρατηγικά οφέλη στη χώρα μας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 05.09.2006 08:42 )
ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Παναγιώτη Γιαννάκη και στα 11 πανάξια παιδιά του για την τεράστια επιτυχία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Το να είσαι δεύτερος στον κόσμο, αφού μάλιστα νίκησες και την αλαζονική (και) μπασκετική υπερδύναμη, είναι σαν να έχεις πατήσει εσύ ο ίδιος την πιο ψηλή κορυφή.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 31.08.2006 13:39 )
ΑΔΥΝΑΜΙΑ να πατάξει πλήρως τη διαφθορά στο Δημόσιο ομολόγησε πράγματι ο Πρωθυπουργός;; Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένων εφημερίδων, ο κ. Κ. Καραμανλής φέρεται να είπε χθες στο Προεδρείο του ΣΒΒΕ πως ¨κάνω ό,τι μπορώ, αλλά δεν μπορώ να τους βάλω όλους στη φυλακή¨. Αν κρίνω από το ότι η μόνη κάθαρση που ξεκίνησε τα τελευταία δυόμισυ χρόνια και απέφερε κάποιους καρπούς είναι αυτή στο Δικαστικό Σώμα, τότε τείνω να πιστέψω αυτά τα δημοσιεύματα. Αλλά, προτιμώ να έχω τις επιφυλάξεις μου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.08.2006 12:52 )
ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ταλαιπωρία, στην οποία υποχρεώνονται όλοι οι Αθηναίοι όταν διοργανώνονται διάφορες διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, την γνωρίζουμε όλοι μας. Αλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, έχουμε ¨φτύσει άιμα¨ κάθε φορά που κλείνουν οι κεντρικοί δρόμοι για να γίνει μια μεγάλη ή μικρή πορεία ή συγκέτρωση. Βεβαίως, κανείς δεν αμφισβητεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας. Το πρόβλημα είναι ότι οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές, έστω και εάν είναι ¨μια χούφτα άνθρωποι¨, αμφισβητούν το δικαίωμα όλων των υπολοίπων πολιτών να ζουν σε μια πόλη που συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.08.2006 11:10 )
ΠΑΡΑΜΟΝΗ της γιορτής της Μεγαλόχαρης σήμερα και χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Παναγία της Τήνου, στην Παναγία του Σουμελά και σε άλλους τόπους προσκυνήματος για να προσευχηθούν και με κατάνυξη να ζητήσουν την βοήθειά Της. Οι σκέψεις μας, όμως, δεν μπορούν να μην στραφούν σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια συνανθρώπους μας ανά τον κόσμο που πάσχουν, υποφέρουν, ζουν τη φρίκη των πολέμων, της προσφυγιάς, της φτώχιας και μιζέριας. Στρέφονται στον Λίβανο και στα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εναντίον εκατοντάδων αμάχων Λιβανέζων.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 04.08.2006 13:03 )
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ τρικυμία, αλλά και τρικυμία εν κρανίω ορισμένων πολιτικών μας ενέσκυψε ξαφνικά μεσούντος τού Αυγούστου. Εκεί που είχε κοπάσει ο θόρυβος για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία τών ταξιδιωτών, που για λόγους εντυπωσιασμού και συμφεροντολογικούς διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν διογκώσει και συντηρούσαν, ήλθε ο κ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να δημιουργήσει άνευ λόγου και με έναν τουλάχιστον ατυχή χειρισμό του καινούργιο πρόβλημα δίνοντας το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να λαϊκίσει και να διασύρει την ακτοπλοϊα μας, την κυβέρνηση και τον ίδιο, ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 31.07.2006 12:25 )
ΥΠΑΡΧΟΥΝ φορές, που όσο και εάν προσπαθείς να παραμείνεις αμερόληπτος παρατηρητής και κριτής γεγονότων, δεν το πετυχαίνεις. Αυτό συμβαίνει και με την θηριωδία στην Κανά του Λιβάνου, όπου από την τηλεκατευθυνόμενη βόμβα του Ισραήλ βρήκαν φρικτό θάνατο 60 αθώοι άμαχοι, ανάμεσά τους 30 παιδιά. Οι εικόνες φρίκης που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες και τις είδαν δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις, δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια και τα αφτιά σου προφασιζόμενος πως είδες έναν άγριο εφιάλτη και, τώρα που ξύπνησες, όλα είναι μέλι γάλα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 26.07.2006 16:00 )
ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ αισθάνομαι με τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον Λίβανο, με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς αθώων αμάχων και των δύο πλευρών, με τη συνεχιζόμενη, ελέω ΗΠΑ και Ισραήλ, διεθνή διπλωματική απραξία, με το δράμα που ζουν χιλιάδες πρόσφυγες. Οπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχθές, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε πιστεύσει πως δεν θα ξαναβλέπαμε τέτοιες φρικαλεότητες. Και όμως τις είδαμε αρκετές φορές σε χώρες πολύ μακρυά από την Ευρώπη ώστε να μας προκαλέσουν το άμεσο ενδιαφέρον, τις είδαμε και δίπλα στην πόρτα μας στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τις βλέπουμε και σήμερα στον Λίβανο.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 20.07.2006 11:23 )
ΜΑΙΝΕΤΑΙ ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, η Βηρυτός έχει περίπου ισοπεδωθεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών εναντίον στόχων, τους οποίους μόνον η Ιερουσαλήμ (και η Ουάσιγκτον) θεωρεί εχθρικούς ενώ είναι περιοχές αμάχων, χιλιάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν τον Λίβανο, εκατοντάδες ξένοι επαναπατρίζονται, η Χεζμπολά εξακολουθεί να σφυροκοπεί με πυραύλους πόλεις του Ισραήλ σκοτώνοντας αδιακρίτως αθώους, η διεθνής κοινότητα παραμένει ανερυθριάστως αδρανής (υποκύπτοντας ίσως στις αφόρητες πιέσεις του παγκόσμιου εβραϊκού λόμπυ). Και ενώ όλα αυτά τα τραγικά συμβαίνουν λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πόρτα μας, εμείς μετατρέψαμε τη διεθνή πλέον κρίση σε εσωτερική πολιτική διαμάχη για καθαρά κομματικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 15.07.2006 12:15 )
ΜΙΑ εικόνα είναι σαν χίλιες λέξεις, λέμε πολλές φορές. Το θυμάμαι κάθε φορά που θαυμάζω κάποιες γελοιογραφίες, ιδίως αυτές του Ανδρέα Ποετρουλάκη στην ¨Καθημερινή¨, ο οποίος, με το λεπτό και συνάμα καυστικό χιούμορ του, αποδίδει μέσα σε ένα σκίτσο και με λίγες λεξούλες γεγονότα, εξαλίξεις, καταστάσεις, σκέψεις, νοήματα, που εμείς θα χρειαζόμασταν αράδες επί αράδων για να το περιγράψουμε και να τα καυτηριάσουμε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 15.07.2006 10:45 )
ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ημέρες παριστάμεθα μάρτυρες δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, που έχουν πάρει διαστάσεις ιδιαιτέρως ανησυχητικής κρίσεως, της οποίας οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές παγκοσμίως και τείνουν να επιδεινωθούν ταυτόχρονα με την κλιμάκωση της εντάσεως και υπό τον φόβο μιας γενικότερης αναφλέξεως που ήδη διαφαίνεται.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.07.2006 12:58 )
ΜΠΗΚΕ το καλοκαίρι, ή μάλλον το φθινοπωρινό καλοκαίρι, κόπασε ο θόρυβος για τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια Παιδεία χωρίς, όμως, να σταματήσουν οι συζητήσεις και οι αντεγκλήσεις γύρω από αυτό το σημαντικότατο για το μέλλον της χώρας θέμα. Είναι, ίσως, η στιγμή για να προβληματισθούμε με ήρεμο πνεύμα και χωρίς την πίεση των κινητοποιήσεων, να αναρωτηθούμε τι ακριβώς θέλουμε και επιζητούμε και εάν θα πρέπει να υποκύψουμε στις απαιτήσεις μιας μερίδας πανεπιστημιακών και φοιτητών, που επιθυμούν διακαώς τη διατήρηση προνομίων που θεσπίσθηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια με τον περίφημο νόμο πλαίσιο για την Παιδεία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.07.2006 12:58 )
ΜΠΗΚΕ το καλοκαίρι, ή μάλλον το φθινοπωρινό καλοκαίρι, κόπασε ο θόρυβος για τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια Παιδεία χωρίς, όμως, να σταματήσουν οι συζητήσεις και οι αντεγκλήσεις γύρω από αυτό το σημαντικότατο για το μέλλον της χώρας θέμα. Είναι, ίσως, η στιγμή για να προβληματισθούμε με ήρεμο πνεύμα και χωρίς την πίεση των κινητοποιήσεων, να αναρωτηθούμε τι ακριβώς θέλουμε και επιζητούμε και εάν θα πρέπει να υποκύψουμε στις απαιτήσεις μιας μερίδας πανεπιστημιακών και φοιτητών, που επιθυμούν διακαώς τη διατήρηση προνομίων που θεσπίσθηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια με τον περίφημο νόμο πλαίσιο για την Παιδεία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 11.07.2006 16:40 )
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωταθλήτρια η Ιταλία, ο ¨Ζιζού¨ μας άφησε με ανοιχτό το στόμα τόσο για τη μπάλα που ξέρει να παίζει όσο και για την ¨κόκκινη¨ κεφαλιά του και, μετά τον μουντιαλικό μήνα, γυρίζουμε στην ελληνική καθημερινότητά μας, που εδώ που τα λέμε προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την κάνουμε όσο πιο γλαφυρή αλλά και κωμικοτραγική μπορούμε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 05.07.2006 15:57 )
ΕΙΧΑΜΕ όλα τα άλλα, ήρθε και η απόφαση της ΦΙΦΑ να μας πέσει σαν κεραυνός επί των κεφαλών μας. Αν μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν σταματήσει η παρέμβαση της πολιτείας στα της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου, αποκλείονται οι ελληνικές ομάδες, της εθνικής συμπεριλαμβανομένης, και οι διαιτητές από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, διατάζει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 03.07.2006 11:20 )
ΔΡΟΣΙΣΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά μαζύ με τη μείωση της θερμοκρασίας μας ήρθαν βροχές και καταιγίδες, όπως μας είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ. Μέχρι τώρα δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρις ότου ξαναφτιάξει ο καιρός. Ευτυχώς που έχουμε και το θέμα της Παιδείας, που κρατά το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος σε αρκετά υψηλά επίπεδα. . . Χωρίς, βεβαίως, να είναι αυτό το μόνο κομμάτι του παζλ που συνθέτει την εικόνα της ελληνικής μας πραγματικότητας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.06.2006 13:09 )
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις κάνει το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την υπόθεση των υποκλοπών που συνετάραξε το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αποκαλυπτικά στοιχεία, τα οποία ανοίγουν πλέον τον δρόμο για πιο ¨δυναμική¨ επέμβαση της δικαιοσύνης, αλλά και που αποδεικνύουν πως πράγματι μέχρι σήμερα χάθηκε πολύτιμος χρόνος εξαιτίας των ασυντόνιστων και μεμονωμένων ενεργειών των διαφόρων αρχών και υπηρεσιών που είχαν εμπλακεί στην εξιχνίαση της πολύκροτης υποθέσεως.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 28.06.2006 10:09 )
ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ τα έκανε και πάλι αυτός ο γνωστός συρφετός ανεγκέφαλων, εξτρεμιστικών, φασιστοειδών ανθρωπαρίων αμαυρώνοντας για μία ακόμη φορά τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών. Και πάλι δεν σεβάστηκαν περιουσίες, έγραψαν στα παληά τους τα παπούτσια ακόμη και ιστορικά μνημεία που ανήκουν στον ελληνικό λαό, όπως τα προπύλαια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και εμφανίσθηκαν ακόμη και με αυτοσχέδια πιστόλια πυροβολώντας αδιακρίτως εναντίον αθώων φοιτητών, αστυνομικών και δημοσιογράφων.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  2  3  | < 4 >  5  6  7  8  9  10  11-17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ