Η άποψη μας

0


Η άποψη μας

( 18.03.2004 13:47 )
Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τη Λευκωσία και την Αθήνα όσο πλησιάζει η 1η Μαϊου, ημέρα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μετά την αποτυχία των διμερών συνομιλιών μεταξύ του Κύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, οι τετραμερείς συνομιλίες, που αναμένεται να διεξαχθούν με τη συμμετοχή Ελλάδας και Αγκυρας την επόμενη εβδομάδα στη Λουκέρνη της Ελβετίας, είναι ελάχιστα πιθανό να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τις ελληνοκυπριακές και ελληνικές θέσεις, άσχετα με το εάν ο Ντενκτάς θα παραστεί ή όχι.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 09.03.2004 13:41 )
Η εντυπωσιακή εκλογική νίκη τής Νέας Δημοκρατίας αποτελεί συγχρόνως και μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που εξήγγειλε και πολιτευόμενη με το ήθος που υποσχέθηκε. Μετά τη νίκη, όμως, αρχίζει η σκληρή δουλειά γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν άμεσες λύσεις.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 06.03.2004 11:40 )
Λίγες μόνον ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη τής ψηφοφορίας ύστερα από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία δεν άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή, αλλά πολύ ενωρίτερα, τον περασμένο Δεκέμβριο όταν τέθηκαν οι βάσεις για τις μυστικές διαδικασίες που οδήγησαν στην αναρρίχηση τού κ. Γ. Α. Παπανδρέου στην ηγεσία τού κυβερνώντος κόμματος. Μία προεκλογική περίοδος, που άρχισε μέσα σε ένα ήπιο και πολιτισμένο κλίμα, αλλά που τέλειωσε με το νέο πολιτικό ήθος και τον νέο πολιτικό πολιτισμό σπιλωμένο και καταπατημένο από βαριές καταγγελίες και αλληλοκατηγορίες, από τη χρήση μεθόδων που θυμίζουν άλλες εποχές τού παλαιού παρελθόντος.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 04.03.2004 18:25 )
Δύο ημέρες απέμειναν μέχρι την ημέρα τής κάλπης και δυστυχώς η πολιτική και ο προεκλογικός αγώνας ποινικοποιήθηκαν, τα νέα πολιτικά ήθη και ο πολιτικός πολιτισμός που επαγγέλλονται τα δύο κόμματα εξουσίας θυσιάσθηκαν στον βωμό τών κομματικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΟι πολιτικοί θα πρέπει να ευχαριστήθηκαν επιτέλους «τηλεοπτική κοκορομαχία» που έλαβε χώρα σε ταυτόχρονη μετάδοση σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμόύς και δεν είχε πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα, αλλά τους «τηλεστάρ» που τόσο καιρό τους ανέκριναν στα «παράθυρα».


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 19.02.2004 12:23 )
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και αρκετές ανησυχίες εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το πρόβλημα τής έγκαιρης αποπεράτωσης διάφορων ολυμπιακών έργων και ειδικότερα τού περίφημου θόλου τού Σαντιάγκο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, τής Μαραθώνιας Διαδρομής και τού θόλου τού Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 17.02.2004 12:58 )
Η μεγάλης έντασης κακοκαιρία που έπληξε τη μισή Ελλάδα και παρέλυσε την πρωτεύουσά της την περασμένη εβδομάδα, ναι μεν μπορεί να μάς αφήνει ως ¨δώρο¨ τα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ που θα μάς στοιχίσει σε ζημιές, αλλά αποτελεί και ένα μεγάλο δίδαγμα για όλους εμάς τους νεοέλληνες, που έχουμε συνηθίσει στην προχειρότητα, στην έλλειψη σοβαρότητας, στην άρνηση ανάληψης τών ευθυνών μας και στην υπερβολή.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 11.02.2004 13:18 )
Επρεπε να φθάσουμε έναν μήνα πριν από τις εκλογές για να ζήσουμε το φαινόμενο τών ποδοσφαιρικών μεταγραφών και στην πολιτική. Χθες, ο Στέλιος Παπαθεμελής ¨υπέγραψε¨ ως συνεργαζόμενος με τη Νέα Δημοκρατία και οι Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Στέφανος Μάνος ανακοίνωσαν τη συνεργατική προσχώρησή τους στο ΠΑΣΟΚ.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.02.2004 12:36 )
Οταν ξεκίνησε η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με την παραίτηση τού κ. Κ. Σημίτη από την Προεδρία τού Κινήματος, τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν δώσει τον ¨πολιτικό τους λόγο¨ πως η προεκλογική αντιπαράθεση θα χαρακτηρίζεται από έναν νέο ¨πολιτικό πολιτισμό¨. Πολλοί, όπως και εμείς, είχαμε πιστεύσει πως η πολιτική αντιπαράθεση θα γινόταν πλέον με διάλογο ουσίας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 04.02.2004 13:47 )
Σε μία πολύ κρίσιμη φάση εισέρχονται οι προσπάθειες επίλυσης τού Κυπριακού και εάν δεν υπήρχε ο πάντοτε απρόβλεπτος τουρκικός παράγοντας θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι το πρόβλημα εισέρχεται στην τελική ευθεία πριν από την εξεύρεση μιάς δίκαιης και βιώσιμης λύσης.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 30.01.2004 14:25 )
Ο πρώην Υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές τής 7ης Μαρτίου, αλλά πως θα είναι επικεφαλής τού ψηφοδελτίου τής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωπαϊκές εκλογές τού Ιουνίου. Το μάθημα πολιτικής υπευθυνότητος το είχε δώσει πρώτος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα. Φαίνεται, όμως, ότι το μάθημα αυτό δεν παραδειγμάτισε πολλούς συναδέλφους του μέσα στη Νέα Δημοκρατία.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 26.01.2004 14:44 )
Με έκπληξη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο την υπόθεση τής ¨τροπολογίας Πάχτα¨, αλλά και με μεγαλύτερη έκπληξη ακούει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και άλλα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι η εξαίρεση από τα ψηφοδέλτια, διάβαζε αποπομπή, εννέα βουλευτών και ενός πρώην Υφυπουργού ήταν ¨πολιτική αναγκαιότητα¨.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΗ σαθρότητα της πολιτικής ζωής της χώρας μας γίνεται περισσότερο ορατή όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Είναι κοινό μυστικό πια το μέγεθος της διαπλοκής στην οποία είναι βουτηγμένα και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ξαφνικά οι πολιτικοί μας, ανακάλυψαν ότι ο λαός πεινάει και έχει προβλήματα. Ότι επιχειρηματίες κερδίζουν εις βάρος του δημοσίου.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 23.01.2004 13:08 )
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποχωρεί από την ενεργό πολιτική. Με τη σημερινή του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή τής Νέας Δημοκρατίας, ο επίτιμος Πρόεδρός της και πρώην Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές τής 7ης Μαρτίου, δηλώνοντας, όμως, ότι θα συμμετάσχει με όλες του τις δυνάμεις στον προεκλογικό αγώνα τού κόμματος.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 22.01.2004 16:07 )
Η προεκλογική αντιπαράθεση κυριαρχεί πλέον στη δημόσια ζωή τού τόπου έχοντας επισκιάσει σχεδόν άλλες ειδήσεις ή σημαντικές εξελίξεις, τις οποίες, όμως, ορισμένοι πολιτικοί μας προσπαθούν να τις εκμεταλλευθούν και να τις παρουσιάσουν με τρόπο που να δείχνουν πως είναι θετικές.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 13.01.2004 13:32 )
Βλέποντας και ακούγοντας τους Αρχηγούς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη τών δύο μεγάλων κομμάτων, κάθε καλόπιστος παρατηρητής διερωτάται εάν ειλικρινά πιστεύουν ότι η κοινή γνώμη, ο απλός πολίτης, μπορεί να πιστέψει όσα τού λένε, όσα ισχυρίζονται και προβάλουν ως θέσεις.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 09.01.2004 11:20 )
Κάτι, το οποίο πρέπει να συγκρατήσει κανείς από τη χθεσινή δήλωση και απάντηση τού κ. Κ. Καραμανλή στην ¨αποχαιρετιστήρια¨ ομιλία τού κ. Κ. Σημίτη, είναι το ότι στις εκλογές της 7ης Μαρτίου ¨κρίνονται πολιτικές, αποδίδονται ευθύνες, αξιολογούνται επιδόσεις και γίνονται επιλογές¨.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 27.12.2003 19:01 )
Το 2003 φεύγει σε λίγες ημέρες και φαίνεται ότι ήθελε να μας αφήσει με μια τεράστια ανθρώπινη τραγωδία, τον φονικό σεισμό στο Ιράν όπου πάνω από 20.000 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Αλλά, το 2003 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά τού εμπνευσμένου από την Ουάσιγκτον αμερικανοβρεταννικού πολέμου στο Ιράκ που έθεσε τις βάσεις για βαθιές παγκόσμιες γεωστρατηγικές ανακατατάξεις, οι οποίες θα αρχίσουν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο σε λίγα χρόνια και που μπορεί να γεννήσουν αδιανόητες προς στιγμήν συνέπειες.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 24.12.2003 17:45 )
Σιβυλλικός και πάλι ο Πρωθυπουργός στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή. Η φράση του ¨θα διαμορφώσω και θα διαμορφώσουμε τις εξελίξεις τη στιγμή που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, σε συνάρτηση με τους στόχους μας¨ μπορεί να διαβασθεί με δύο τρόπους. Για πολλούς δρομολογεί τη διαδοχή του μέσα στον Ιανουάριο του 2004. Για άλλους, αφήνει απλώς να πλανάται το ενδεχόμενο της αντικατάστασής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόθεσή του είναι να παραμείνει επικεφαλής κόμματος και κυβερνήσεως μέχρι και τις εκλογές.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 22.12.2003 13:52 )
Φορτισμένη από την πολιτική αβεβαιότητα, που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την ηγεσία υπό την οποία θα οδηγηθεί στις εκλογές, θα είναι η αποψινή συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών και η ψηφοφορία στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2004.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
<< Previous  1  2  3  | < 4 >  5  6  7  8  9  10  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ