Πολιτική

0


Πολιτική

( 03.10.2006 15:09 )
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το νοικοκύρεμα και η μέγιστη δυνατή διαφάνεια στη λειτουργία του ΟΑΕΔ και των δύο θυγατρικών εταιρειών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και της Επαγγελματικής Κατάρτισης, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΕΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ) παρουσία του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου και του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναρδάκη.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 03.10.2006 09:57 )
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους, μετά τη συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας, που είχε στο Λευκό Οίκο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες προέβησαν σε πολύ σύντομες δηλώσεις χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 29.09.2006 11:12 )
Ήρθε η «ώρα των αποφάσεων» για την Τουρκία υπογράμμισε η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στην Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις με την οποία συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον. Η υπουργός υπογράμμισε στην κ. Ράις την υποχρέωση που έχει αναλάβει η Aγκυρα να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, ενώ συζητήθηκε και όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 27.09.2006 15:53 )
Στον δήμο Αθηναίων εστιάζει το γ\’ μέρος της δημοσκόπησης του βαρόμετρου της VPRC, που δείχνει πως ο υποψήφιος της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης θα εκλεγεί πιθανώς από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με ποσοστό που ίσως υπερβεί και το 50%.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 26.09.2006 12:21 )
«Kαλώς έπραξε ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, εγώ τον πιστεύω και θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η εκδίκαση της αγωγής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλύπτοντας πλήρως τον Γ. Παπαθανασίου για την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Κίμωνα Κουλούρη. Επίσης ο κ. Ρουσόπουλος κάλυψε τον υφυπουργό και για το θέμα με την εξαγορά του ΒΟΣΙΝΑΚΗ από τη ΦΑΓΕ και την καταγγελία που έκανε σε πολιτικό επίπεδο για τη Βάσω Παπανδρέου.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 25.09.2006 15:31 )
Εξαιρετικά γόνιμη χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κ. Ε. της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν το Κυπριακό και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, και επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία, που υπάρχει μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου στο Κυπριακό και στα ευρωτουρκικά ζητήματα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 25.09.2006 10:28 )
Ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλε η Ελλάδα από το Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Κυριακής με ευκαιρία τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Υπουργείο ¶μυνας. Στόχος της εκδήλωσης «να ακουστεί ένα αντιπολεμικό μήνυμα δυνατά και καθαρά από μια χώρα που έχει δώσει μεγάλες μάχες και έχει γεννήσει συγκλονιστικές ιδέες για την υπόθεση της ειρήνης», όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 25.09.2006 10:10 )
Η πρωτοβουλία της Ελλάδας να επαναφέρει μετά από δεκαέξι χρόνια την αραβοϊσραηλινή διένεξη στο τραπέζι των συζητήσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν είναι μια «διπλωματική φωτοβολίδα», που θα σβήσει με την επιστροφή της υπουργού των Εξωτερικών στην Αθήνα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 22.09.2006 11:30 )
«Oμπρέλα προστασίας αρχίζει και αναπτύσσει η κυβέρνηση για τον κ. Σάββα Τσιτουρίδη» αν και φαίνεται ότι κορυφαίοι υπουργοί εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις. «Oλοι οι υπουργοί απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα για τον κ. Τσιτουρίδη παρατήρησε ότι «αυτά είναι άνευ βάσεως» και υπογράμμισε ότι, κατά την κρίση της κυβέρνησης, «η απάντηση του κ. Τσιτουρίδη είναι απόλυτα επαρκής».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 22.09.2006 10:06 )
Tην παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για το σκάνδαλο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφορικά με την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Τομέα Παραγωγής και Ανάπτυξης κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφάνεια.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 21.09.2006 12:02 )
Πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό ξεκίνησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Eπειτα από συζήτηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό της κ. Λαβρόφ, η υπουργός δήλωσε πως «η Ελλάδα ξεκίνησε μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια για να υπάρξει συζήτηση για την αραβοϊσραηλινή διένεξη σε επίπεδο υπουργών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που δεν έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.09.2006 10:09 )
«Tο αυτονόητο είναι να ζητήσει ο πρωθυπουργός παραιτήσεις υπουργών», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο επικρατούσε ατμόσφαιρα ευθυμίας, από την καλή εμφάνιση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.09.2006 10:00 )
Aμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, σε δημοσιεύματα που τον έφεραν να διορίζει τους Π. Αδαμόπουλο και Π. Αναγνωστόπουλο σε επιτροπές, ελάχιστες ημέρες πριν τη σύλληψή τους για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ. Σύμφωνα με τον υπουργό «στις δεκάδες επιτροπές του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας χρησιμοποιούνται πρόσωπα που εκ της θέσεώς τους παρέχουν εχέγγυα κύρους και αντικειμενικότητας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε υπουργείο και σε κάθε κυβέρνηση».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 19.09.2006 11:01 )
Σε νευρική κρίση βρίσκονται υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι καθώς φοβούνται αποκαλύψεις που θα τους εμπλέκουν σε σκάνδαλα. Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι διερευνά καταγγελίες που έχουν γίνει ενώ στο παρασκήνιο τα γαλάζια μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν. Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι σημασία είχε η πολιτική βούληση να αποκαλυφθούν οι υποθέσεις όταν ρωτήθηκε αν διερευνώνται υποθέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 18.09.2006 10:17 )
Την θέση ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της οξύτητας, του ακατανόητου φασισμού και του ανέξοδου λαϊκισμού ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σαφές το μήνυμα Καραμανλή για τη διαφθορά, καθώς ξεκαθάρισε: «Θα είμαστε σκληροί, άτεγκτοι και αμείλικτοι με κάθε φαινόμενο διαφθοράς και παρανομίας. Το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για τους ένοχους».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 18.09.2006 09:58 )
Η διαφθορά ήταν το θέμα που κυριάρχησε την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια με της ΝΔ, θέλοντας να στείλει δύο μηνύματα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 15.09.2006 10:34 )
«Mηδενική ανοχή» για τη διαφθορά, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν αντιμετωπίζει πολιτικό πρόβλημα και πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν συγκαλύπτει αλλά αντιθέτως αποκαλύπτει όλα τα σκάνδαλα και πως θα της το αναγνωρίσουν οι πολίτες.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 14.09.2006 11:01 )
Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα της διαφθοράς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του σε δείπνο που είχαν σε ταβέρνα στη Ραφήνα. Όλα στο φως είπε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τη βούλησή του για μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί τίποτα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 13.09.2006 12:51 )
«Το στοίχημα για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή είναι πολύ δύσκολο, μπορεί όμως να κερδηθεί. Πρέπει άμεσα να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας, γιατί μόνο αυτή είναι η ρεαλιστική μέθοδος για την εκτόνωση της κρίσης στη περιοχή», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και ¶μυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη της προεδρίας του ΣΑ του ΟΗΕ από την χώρα μας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 13.09.2006 12:39 )
Παρά το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού το αρνούνται, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Καραμανλής γνώριζε την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ πριν από την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και αποφασίστηκε να ανακοινωθεί το θέμα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης τη Δευτέρα, ώστε να μην επισκιαστεί η ΔΕΘ.


Συνέχεια…
| Πολιτική
<< Previous  1  2  3  | < 4 >  5  6  7  8  9  10  11-20  21-30  31-40  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ