Πινελιές

0


Πινελιές


( 07.05.2004 15:58 )
Θερμά λόγια για την Ελλάδα, ενθαρρυντικά λόγια για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά για τα ¨δικά¨ μας, όπως η υφαλοκρηπίδα και το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου, ή το ¨κάζους μπέλι¨ (αιτία πολέμου) για την πιθανή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, δεν ακούσαμε να γίνεται ιδιαίτερη πρόοδος. Εκτός και εάν για διπλωματικούς λόγους οι δύο πρωτεύουσες κρατούν χαμηλούς τόνους έως ότου ωριμάσουν πλήρως τα πράγματα και υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Το ότι διαφαίνεται η πολιτική βούληση και των δύο πλευρών για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων είναι γεγονός. Αλλωστε, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να δείξει πρόθυμη να βελτιωθούν οι σχέσεις γιατί, ας μην το ξεχνούμε, τον Δεκέμβριο περιμένει να πάρει την πολυπόθητη απάντηση των Βρυξελλών για το εάν και πότε θα αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η Αθήνα, θα πρέπει να επιμείνει για απτά αποτελέσματα, σε ορισμένα αν όχι σε όλα, μέχρι και τον Δεκέμβριο εάν θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι, εάν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, δεν μπορεί να πιέζει μέσω αυτών την Τουρκία.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 06.05.2004 16:49 )
Προς Θεού δεν είμαι τρομολάγνος και οπωσδήποτε δεν αντιγράφω σε παραπληροφόρηση τους ξένους δημοσιογράφους, ιδίως Αμερικανούς, Αυστραλούς και Βρετανούς που, όπως είπε χθες συνάδελφος, τη στρακαστρούκα την έκαναν Χιροσίμα. Δεν μπορώ, όμως, να μην πω ότι εμένα με ανησυχεί πολύ αυτός ο εφησυχασμός της ελληνικής κοινής γνώμης. Διαβάζω σήμερα σε δημοσκόπηση της ¨Η Καθημερινή¨ ότι το 78% των Ελλήνων θεωρεί απίθανο ένα τρομοκρατικό κτύπημα στην Ολυμπιάδα. Ακούω διαφόρους, ακόμη και ειδήμονες, να λένε ότι τα καράβια και τα τρένα μας είναι ασφαλή με το επιχείρημα ότι ουδέποτε παρουσιάσθηκε πρόβλημα. Μα, φίλοι μου, ούτε στην Ισπανία υπήρξε ποτέ τίποτε πριν την 11η Μαρτίου 2004. Δεν συμφωνώ με τα δύο άκρα, την τρομολαγνία από τη μια και τον εφησυχασμό ή την αδιαφορία από την άλλη. Υπάρχει και η μέση οδός που λέγεται σοβαρή επαγρύπνηση.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 05.05.2004 19:35 )
Δικαιολογημένη η ανησυχία των αρχών για τις τρεις βόμβες στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας. Τουλάχιστον υπερβολικός ο ζήλος διεθνών μέσων ενημέρωσης να παρουσιάσουν την κατάστραση με τρόπο που πολύ απέχει από την πραγματικότητα. Δικαιολογημένες οι καθησυχαστικές δηλώσεις αστυνομίας, πρωθυπουργού, υπουργών και γενικότερα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Δικαιολογημένη, μέχρις ενός σημείου όμως, και η αποσύνδεση από όλους τους αρμοδίους της σημερινής βομβιστικής επίθεσης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και λέω ¨μέχρις ενός σημείου¨, διότι ναι μεν ο στόχος δεν ήταν μία ή περισσότερες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι και κατά τη διάρκεια των Αγώνων δεν μπορεί να έχουμε παρόμοια κρούσματα, άσχετα με τον στόχο τους.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 04.05.2004 18:11 )
Καθόλου καλά τα πράγματα με την κρίση ανάμεσα στο Φανάρι και την Ελλαδική Εκκλησία. Κατά πως φαίνεται το Φανάρι σπρώχνει την αντιπαράθεση στα άκρα μη διαστάζοντας να τα ¨βάλει¨ και με την κυβέρνηση. Τώρα, αν η Μαριέττα θα μπορέσει να πείσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συγκρατηθεί λιγάκι, θα το δούμε σε κανα δυό μέρες. Εγώ πολύ αμφιβάλω. Και το ¨ωραίο¨ είναι πως η κρίση ξέσπασε και κορυφώνεται τη στιγμή που επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα ο Ερντογάν, πρωθυπουργός του κράτους στην επικράτεια του οποίου ευρίσκεται το Φανάρι και υπήκοος του είναι ο κ. Βαρθολομαίος.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 03.05.2004 14:53 )
Καλό μήνα νάχουμε. Πιστεύω ότι πιάσατε τον Μάη και χωρίς την. . . πνευματική βοήθειά μου. Από τέτοια βοήθεια είχαμε αρκετή από την πλευρά της Εκκλησίας. Δεν εξετάζω ποιος έχει δίκηο και ποιος όχι, ο Πατριάρχης ή ο Αρχιεπίσκοπος. Εκείνο που με θλίβει αφάνταστα είναι να βλέπω και να ακούω αυτούς που υποτίθεται ότι μας διδάσκουν και μας μεταφέρουν τον λόγο του Κυρίου να προσπαθούν με τις πράξεις τους να μας κάνουν να ξεχάσουμε όλα όσα μας λένε. Και το χειρότερο, να βλέπω ιεράρχες να μαλώνουν σαν πολιτικάντηδες και με γλώσσα που θυμίζει άλλους χώρους παρά εκκλησία στα παράθυρα διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών (που μόνος τους σκοπός δεν είναι η ενημέρωση αλλά η τηλεθέαση). Και ο Θεός βοηθός!


Συνέχεια…
| Πινελιές( 29.04.2004 16:32 )
Οι Ελληνοκύπριοι είπαν ΟΧΙ στο (πρώτο;) δημοψήφισμα, οι Τουρκοκύπριοι είπαν ΝΑΙ, τζίφος η προσπάθεια να ¨περάσει¨ το Σχέδιο Σερ Ντέϊβιντ. Και τώρα; Τώρα τι θα κάνει ο Κόφι που έμεινε με το Σχέδιο στο χέρι, τι θα κάνουν οι διάφοροι μεγαλοσχήμονες εκτός και εντός Ελλάδος που έμειναν με τις απειλές στο χέρι; Και τώρα τι θα κάνουν οι διάφοροι πολιτικολογούντες και διπλωματικολογούντες που μας είχαν βομβαρδίσει με την κινδυνολογία τους μια που και στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα πράγματα για Λευκωσία και Αθήνα είναι κατά πολύ καλύτερα από όσο ακόμη και η κυβέρνηση πίστευε; Για τις Πινελιές, πάντως, υπάρχει συνέχεια μια και η ζωή με τα ευτράπελά της δεν σταματά μετά τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 23.04.2004 17:34 )
Διάβασα το άρθρο του καταλληλότερου στα ¨Νέα¨, που αναλύει γιατί θα έπρεπε οι Ελληνοκύπριοι να πούνε ¨Ναι¨ στο αυριανό δημοψήφισμα και δεν μπορώ να μην πω ότι ορισμένα επιχειρήματά του είναι σωστά. Αλλωστε, παρόλο που έμμεσα τάχθηκα υπέρ της απόρριψης του Σχεδίου Σερ Ντέϊβιντ, δεν είπα ποτέ ότι όλα τα επιχειρήματα συνηγορούν υπέρ του ¨Οχι¨. Υπάρχουν επιχειρήματα και για τη μία και για την άλλη άποψη. Μόνο που πιστεύω ότι τα επιχειρήματα υπέρ της απόρριψης υπερτερούν.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 21.04.2004 16:59 )
Ευτυχώς που έχουμε τα εγκαίνια του ΙΚΕΑ αύριο στο εμπορικό κέντρο του ¨Ελευθέριος Βενιζέλος¨, έτσι για να ασχοληθούμε και με κάτι. Ε, λοιπόν, τα έχω ¨φάει¨ αυτά τα εγκαίνια και το ΙΚΕΑ κατακούτελα από τις καθημερινές και πολλαπλές διαφημίσεις στα ραδιόφωνα όλης της επικράτειας, που έβγαλα καρούμπαλο και στο τέλος δεν θα μού κάνει κέφι να το επισκεφθώ, πόσο μάλλον να αγοράσω και κανένα πραγματάκι.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 20.04.2004 16:25 )
Είναι πράγματι ωραίο να ξεκινά η εβδομάδα σου με την ανάμνηση τών σκηνών κοσμιότητας, καλαισθησίας, λεπτού γούστου, ήρεμης και ευγενικής συμπεριφοράς, αλλά και πράου ύφους που εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο μέσα και έξω από τα γήπεδα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Χαλκίδας. Να θυμάσαι τις εικόνες έξω από τα δύο γήπεδα μετά τη ¨συνάντηση¨ των θερμοκέφαλων και των αστυνομικών και να νομίζεις πως έχεις δει πεδίο μάχης, περιοχή κατεστραμένη από σεισμό, ή από το πέρασμα του ανεγκέφαλου τυφώνα ¨Χούλιγκανς¨.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 16.04.2004 17:04 )
Να λοιπόν που είπαμε το ¨Ναι¨, είπαμε και το ¨Οχι¨ στο Σχέδιο Σερ Ντέϊβιντ. Ο λόγος για τον ΚΚ και την κυβέρνηση. Μπορεί να περιμέναμε μια πιο ¨ξερή¨ θέση υπέρ του ¨Ναι¨ ή υπέρ του ¨Οχι¨, αλλά αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το κείμενο της δήλωσης του ΚΚ καταλαβαίνει πάρα πολλά και πάνω απ όλα μια σταθερή γραμμή πλεύσης βασισμένη σε τέσσερα στοιχεία: Προάσπιση των ελλαδικών εθνικών συμφερόντων, σεβασμός της απόφασης του κυρίαρχου κυπριακού λαού, άρνηση επικοινωνιακής εκμετάλλευσης ενός εθνικού θέματος και μη υπολογισμός του πολιτικού κόστους. Οι άλλοι αρχηγοί ήσαν δεδομένοι. Καίτοι ο ΓΑΠ μας έδειξε ακόμη μια φορά πόσο ¨ευέλικτος¨ είναι, πόσο εύκολα πρέπει να τροποποιεί τις απόψεις του ένας πολιτικός για να είναι αρεστός σε όσο το δυνατό ευρύτερο φάσμα της κοινής γνώμης.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 14.04.2004 14:34 )
Μετά τις Αγιες ημέρες των Παθών του Κυρίου και της Ανάστασής του επιστρέψαμε, όσοι επιστρέψαμε, στα σπίτια και τις δουλειές μας. Το κακό είναι ότι αυτοί που δεν επέστρεψαν δεν είναι μόνον όσοι συνεχίζουν τις ¨διακοπές¨ τους, αλλά και όσοι μας άφησαν οριστικά, ή βρίσκονται σε νοσοκομεία. 48 συνάνθρωποί μας νεκροί και εκατοντάδες τραυματισμένοι, θύματα της απαράδεκτης οδηγικής και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς μας. Κανονικά στην Ελλάδα θα έπρεπε κάθε χρόνο τις ημέρες των ¨μεγάλων εξόδων¨ να κηρύσουμε εθνικό πένθος.


Και, όμως, παρά τις ετήσιες εκατόμβες στον βωμό του σχιζοφρενικού και εγωϊστικού ετσιθελισμού μας, μυαλό δεν βάζουμε. Καθημερινά ο καθένας μας κάνει ό,τι του κατέβει, και σαν πεζός και σαν οδηγός. Και ποτέ μας δεν φταίμε. Οι άλλοι φταίνε. Οι άλλοι φταίνε όταν, για παράδειγμα, εμείς μπαίνουμε στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσουμε επειδή δεν κάνουν στην άκρη να περάσουμε και τους σκοτώνουμε. Με τη ¨λογική¨ μας αυτή, το εάν θα σκοτωθούμε και εμείς οι ίδιοι δεν παίζει ρόλο. Γιατί αν έπαιζε, τότε δεν θα κάναμε αυτά που κάνουμε.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 08.04.2004 15:27 )
Συνετοί, νηφάλιοι, διορατικοί, ψύχραιμοι, υπεύθυνοι. Ετσι πρέπει να είναι οι Ελληνοκύπριοι όταν θα βρίσκονται μπροστά στην κάλπη στις 24 Απριλίου για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του Σχεδίου Σερ Ντέϊβιντ. Αυτό τους λένε οι Κύπριοι πολιτικοί, οι Ελληνες πολιτικοί, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Ενωση. Μόνον που με αυτή τη συμβουλή τους τραβάνε και μία προπαγάνδα υπέρ του ¨Ναι¨. Λες και εάν ψηφίσουν ¨Οχι¨ δεν θα είναι ούτε συνετοί, ούτε νηφάλιοι, ούτε ψύχραιμοι, ούτε διορατικοί και υπεύθυνοι.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 06.04.2004 16:21 )
Μεγάλη Τρίτη σήμερα, ημέρα μετανοίας. Ελάχιστοι, βεβαίως, αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι η ημέρα μετανοίας δεν αφορά μόνον στην τότε Κασσιανή ή σε όποια άλλη σημερινή Κασσιανή. Αφορά σε όλους μας. Γιατί, ας μη γελιώμαστε, όλοι μας έχουμε μέσα μας μια μικρή Κασσιανή, έχουμε αμαρτήσει δηλαδή. Όχι υπό τη στενή έννοια της θρησκείας, αλλά υπό την ευρύτερη έννοια της παραβίασης κανόνων (ηθικών, νομικών, δεοντολογικών, κλπ.) που έχει θεσπίσει η κοινωνία μέσα στην οποία έχουμε ανατραφεί και ζούμε.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 05.04.2004 20:36 )
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση να έχουμε. Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ πήγε στη Λευκωσία σήμερα, αύριο πάει ο Βαληνάκης και από τη ΝΔ ο Μεϊμαράκης. Κυβέρνηση, κυβερνών κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση, όλοι πηγαίνουν για να ¨ενημερωθούν¨, αλλά και να ¨ενημερώσουν¨, ή ακόμα και να πιέσουν, έστω και έμμεσα. Ο δικός μας Τόμας Μίλλερ είδε τον ΓΑΠ και τον Μολυβιάτη και είπε ότι το σχέδιο έχει ¨πολύ ενδιαφέροντα σημεία¨, δεν ξέρω πόσα ενδιαφέροντα σημεία έχει βρει ο Τόμας Μίλλερ της Λευκωσίας. Τη Μεγάλη Τετάρτη ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα απευθύνει διάγγελμα στον Κυπριακό λαό.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 03.04.2004 17:01 )
Ειλικρινά τους χάρηκα χθες στην Βουλή. Ολους. Μια συζήτηση για το Κυπριακό μέσα σε κλίμα ευπρέπειας, με ήπιους τόνους και χωρίς κομματικές (ή επικοινωνιακές) κορώνες. Και, επιτέλους, συμφώνησαν με τον Πρωθυπουργό να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε ένα τόσο λεπτό εθνικό θέμα χρειάζεται να δείξει μια φορά και η Ελλάδα ότι ομονοεί. Ότι μιλά με μια φωνή. Ας ελπίσουμε ότι οι κύριοι και η κυρία θα προσπαθήσουν ειλικρινά να συμφωνήσουν σε μια όσο το δυνατό κοινή γραμμή. Και γιατί όχι ενιαία;


Συνέχεια…
| Πινελιές( 01.04.2004 17:26 )
Παρά το κρύο και το χιόνι, όπως είπαμε και χθες, οι δικοί μας καίγονταν στο Μπούργκενστοκ από τις πολλές και αλλεπάλληλες πιέσεις του ¨διεθνούς παράγοντα¨. Καίγονταν, αλλά τελικά δεν κάηκαν. Δεν υπέκυψαν στην πίεση του Κόφι να υπογράψουν το τελικό σχέδιο, δεν δέχθηκαν να συμφωνήσουν με αυτά που ήθελαν ο τζούνιορ και ο Τόνυ να δώσουν στους στρατηγούς της Αγκυρας. Και ας αποφασίσει ο κυπριακός λαός ποιά θα είναι η τύχη του Σχεδίου.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 31.03.2004 18:01 )
Εκεί στο Μπούργκενστοκ, παρά το κρύο και το χιόνι, οι δικοί μας καίγονται! Πιέσεις από τον τζούνιορ, πιέσεις από τον Τόνυ, στρουθοκαμηλισμός από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όλοι εναντίον τους τα έχουν βάλει. Τί να κάνουμε; Οι πασάδες από την άλλη πλευρά είναι τα ¨καλά παιδιά¨ της υπόθεσης, δεν πρέπει να τα βοηθήσει λίγο ο θείος Σαμ για να μην κάνουν τους δύσκολους και δεν αφήσουν τα πετρέλαια να περνάνε από εκεί; Φωτιά στα μπατζάκια μας, που λένε.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 30.03.2004 17:00 )
Εσείς μού λείψατε. Εγώ σας έλειψα; Το ελπίζω, χωρίς όμως και να θέλω να το επιβάλω. Πώς μπορώ άλλωστε! Εκεί που πήγα δεν ήταν και τόσο άσχημα. Πού ήμουν; Μα στο Λουξεμβούργο (μεγάλη χώρα αυτή) και μετά στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επέστρεψα, λοιπόν, από το κρύο (έκανε αρκετό) σαν άλλος κατάσκοπος και νάμαι πάλι μαζύ σας.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 20.03.2004 19:26 )
Από χθες έχουμε και την πρώτη στην ιστορία του Κοινοβουλίου μας Πρόεδρό του, την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη. Πραγματική κυρία, με άριστη επιστημονική κατάρτιση, είναι βέβαιο πως θα τιμήσει τον θεσμό. Και, ναι, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι κατά κάποιο τρόπο είναι η Πρώτη Κυρία της χώρας. Γιατί είναι η Πρώτη Πρόεδρος της Βουλής που κατέχει το τρίτο στη σειρά πολιτειακό αξίωμα, γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι χήρος και γιατί η Νατάσα Καραμανλή δεν κατέχει αξίωμα.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 18.03.2004 19:03 )
Από σήμερα έχουμε και επισήμως τις νέες Μητέρες και τους νέους Πατέρες του Εθνους. Ορκίστηκαν τα νέα 300 μέλη της 11ης μεταδικτατορικής Βουλής. Οι ευχές όλων μας είναι να αποδειχθούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι ψηφοφόροι, να εργασθούν προς όφελος του λαού και της χώρας και να τιμήσουν τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το αξίωμά τους. Αλλά και να αποδείξουν ότι πράγματι μπήκαμε σε μία νέα εποχή, στην οποία επικρατούν το νέο πολιτικό ήθος, το ήπιο κλίμα, η κόσμια αντιπαράθεση, η σεμνότητα, η τήρηση των νόμων.


Συνέχεια…
| Πινελιές
<< Previous  1  2  3  | < 4 >  5  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ