«Μπαίνει σε τάξη» η Υγεία

0


«Μπαίνει σε τάξη» η ΥγείαHome

Υγεία
Περίπου 55.000 κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.


 
Το κόστος του εμβολίου θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, κανείς ανασφάλιστος μετανάστης ή άπορος δεν θα μείνει εκτός της ρύθμισης, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για να γίνει δωρεάν το εμβόλιο και στις κατηγορίες αυτές.


Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα επεξεργαστεί τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες, εξήγησε ο υπουργός.


Ειδικοί που παρέστησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους είπαν ότι ακόμη και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά με δικά τους έξοδα παρ΄ ότι τόνισαν ότι, ιδίως αν έχουν μολυνθεί από τους ιούς hpv, αυτό θα έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα.


Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 160.000 δόσεις του εμβολίου χρειάζονται κάθε χρόνο, ενώ το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε αγώνα για να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή πώλησής του στην Ελλάδα.


Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν ρυθμίσεις για να περιοριστεί η προβολή και η δημοσιοποίηση τυχόν πρακτικών που ακολουθούν γιατροί, ή θεραπειών που δεν έχουν καμία σχέση με την Ιατρική.


Το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στη θέσπιση ειδικών κανόνων για τον έλεγχο όσων προσποιούνται τους θεραπευτές και υπόσχονται θαύματα, αλλά και όσων τους προβάλλουν όπως έγινε πρόσφατα με την ιστορία των φύλλων της ελιάς.


Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε επίσης για σκληρές ρυθμίσεις για τον περιορισμό του καπνίσματος και του αλκοόλ, ενώ αναφερόμενος στη γρίπη των πτηνών είπε ότι το υπουργείο είναι σε επαγρύπνηση, καθώς το θέμα δεν έχει κλείσει.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ