Λιφτινγκ …φωνής

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/4343/-1/7/

Λιφτινγκ …φωνήςTop level

ΥγείαΑμερικανοί γιατροί υπόσχονται φωνή αηδονιού σε όσους διαθέτουν το ανάλογο βαλάντιο για να κάνουν ένα λιφτινγκ… στη φωνή τους. Η τεχνική είναι γνωστή και χρησιμοποιείτο στο παρελθόν σε όσους είχαν πάθει αφωνία λόγω τραυματισμού η αρρώστειας.

Τώρα δίνεται η ευκαιρία σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς αλλά και κοινούς θνητούς που λόγω της δουλειάς τους ταλαιπωρούν πολύ τη φωνή τους.
Αλλά υπάρχουν και άλλοι που πληρώνουν 17.000 ευρώ για να ανορθώσουν το πρόσωπό τους αλλά μόλις ανοίξουν το στόμα τους ακούγονται 75άρηδες.
Ο επικεφαλής της ομάδας των χειρουργών για τις φωνητικές χορδές στον Αμερικανικό Σύλλογο Πλαστικής Χειρουγικής, δρ. Λιρόι Γιάνγκ, τονίζει πως το συγκεκριμένο λίφτινγκ φωνής μπορεί να ωφελήσει ανθρώπους, όπως οι πολιτικοί αλλά και οι δάσκαλοι.
Υπάρχουν δύο ειδών επεμβάσεις στις φωνητικές χορδές. Είτε εμφυτεύματα που εισάγονται από μια μικρή τομή στο λαιμό είτε ενέσεις κολλαγόνου και άλλων υλικών απευθείας μέσα στο λάρυγγα.
Οπως όλες οι επεμβάσεις έχει κι αυτή τα μειονεκτήματα της… Γίνεται με ολική νάρκωση και ο ασθενής δε μπορεί να ρυθμίσει τη φωνή του επιτόπου παρά την ακούει αφού ξυπνήσει.