Μην πας στη δουλειά αν είσαι άρρωστος

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/4372/-1/7/

Μην πας στη δουλειά αν είσαι άρρωστοςTop level

ΥγείαΗ παρουσία στο γραφείο ενώ είσαι άρρωστος κάθε αλλο παρά καλο κάνει στην εταιρεία. Είναι προτιμότερο να μείνεις στο κρεβάτι παρά να πας στο γραφείο και να βήχεις και να φυσας τη μύτη σου μπροστά στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Δεν θα πρέπει να αισθάνεσθε ενοχές κάθε φορά που δεν αισθάνεσθε καλά και πρέπει να μείνετε στο κρεβάτι. Ερευνα του Πανεπιστημίου Κορνελ στις ΗΠΑ μελέτησε τις οικονομικές επιπτώσεις του να δουλεύεις ενώ είσαι άρρωστος.
Μελετώντας 375.000 εργαζομενους βρηκαν πως οι παρουσίες όσων ήταν αρρωστοι αλλά παρουσιάζονταν στα πόστα εργασίας τους, στοίχιζαν στους εργοδότες περίπου 255 ευρώ το χρόνο.
Ανάμεσα στα δέκα συνηθέστερα παράπονα των εργοδοτών που τους στοιχίζει το 61% σε έξοδα, είτε νοσηλειας, είτε χαμένης παραγωγής είναι και η παρουσία στο χώρο εργασίας ενώ είσαι άρρωστος.
Οι ασθενούντες υπάλληλοι είναι λιγότερο παραγωγικοί ενώ φορτώνουν με περισσότερη εργασία και υπερωρίες του υπόλοιπους. Ενας εργαζόμενος που βήχει μπορεί να προκαλέσει μικρή επιδημία στο γραφείο και να σημειωθούν δεκάδες απουσίες.
Ο Ρον Γκετζελ, επικεφαλής των ερευνών στο Πανεπιστήμιο Κορνελ, τονίζει πως οι εργοδότες δεν έχουν πλήρως αντιληφθεί την οικονομική επίπτωση στην εταιρία.
Υπάρχει ωστόσο και αντίλογος. Μία άλλη εταιρεία ισχυρίζεται πως οι κοπάνες από τη δουλειά κοστίζουν στους επενδυτές περισσότερα απο 645 ευρώ το χρόνο.