Γιατί είμαστε αλλεργικοί σε μερικές τροφές;

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/4514/-1/7/

Γιατί είμαστε αλλεργικοί σε μερικές τροφές;Top level

ΥγείαΒρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε συγκεκριμένες τροφές: Υπεύθυνες είναι κάποιες κατηγορίες κυττάρων οι οποίες παύουν να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια των αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στον οργανισμό.

Ο Δρ Κλαούντιο Νικολέτι του Ινστιτούτου Ερευνας Τροφίμων λέει πως τα δεντριτικά και τα Τ κύτταρα είτε δεν ακούει το ένα το άλλο είτε σταματούν να επικοινωνούν.
Υπάρχουν δύο στάδια στην αλλεργία που προέρχεται από τροφές. Στο πρώτο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει ένα αντισώμα ως απάντηση στη συγκεκριμένη τροφή. Στο δεύτερο στάδιο, αφού η τροφή έχει καταναλωθεί για δεύτερη φορά, δημιουργεί αλλεργική αντίδραση.
Ο Δρ Νικολέτι είπε πως οι επιστήμονες ανακάλυψαν μία δυσλειτουργία στο πρώτο στάδιο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις αλλεργικές αντιδράσεις σε τροφές.
Δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για την τροφική αλλεργία και η προσοχή και η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα για έναν αλλεργικό.
Σε αλλεργικές αντιδράσεις το σώμα παράγει ένα αντισωμα IgE που προκαλεί συμπτώματα όπως κοκκινίλες, φτάρνισμα, φαγούρα, καταρροή μέχρι εμέτους και διάρροια.
Σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί αναφυλαξία όπου η καρδιά σταματάει να παράγει αίμα μέσα σε λίγα λεπτά και το άτομο κινδυνεύει άμεσα.

Το ψάρι είναι μια τροφή που πολλοί αλλεργικοί αποφεύγουν