Φρικιαστικές εικόνες στα πακέτα τσιγάρων

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/3480/-1/7/

Φρικιαστικές εικόνες στα πακέτα τσιγάρωνTop level

ΥγείαΤο αυστραλιανό υπουργείο Υγείας βρήκε ίσως τον καλύτερο αλλά και τον τρομακτικότερο, τρόπο να αποθαρρύνει τους καπνιστές από την κακή τους συνήθεια. Οι προειδοποιήσεις στα πακέτα δεν θα περιορίζονται πλέον σε μεγάλα μαύρα γράμματα με τα γνωστά …απαισιόδοξα μηνύματα, αλλά σε εικόνες φρίκης!

Απωθητικές, αν όχι εικόνες τρόμου θα καλύπτουν τα πακέτα των τσιγάρων στην Αυστραλία, σύμφωνα με νέα νομοθεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες και θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή από τους καπνοβιομήχανους μέσα σε 12 μήνες.
Οι εικόνες θα πρέπει να καλύπτουν 30% της πρόσοψης του πακέτου και 70% του πίσω μέρους ή 50% μπροστά και 50% πίσω. Θα απεικονίζουν δε, σάπια δόντια, πόδια που έχουν προσβληθεί από γάγγραινα και χείλη αλλοιωμένα από καρκίνο.
Οι οργανωτές καμπάνιας κατά του καπνίσματος δήλωσαν ικανοποιημένοι μεν για την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης, προτρέπουν, όμως, τις αρχές να πιέσουν τις καπνοβιομηχανίες να εφαρμόσουν τις αλλαγές αυτές το γρηγορότερο δυνατόν.
Η εταιρία British American Tobacco υπολογίζει ότι οι αλλαγές στα πακέτα των τσιγάρων θα στοιχίσουν τουλάχιστον επτά εκατομμύρια δολάρια και θα είναι, από οργανωτικής πλευράς …πραγματικός εφιάλτης.

Σάπια δόντια, αλλοιώσεις οστών και άλλα τρομακτικά για ¨να κοπεί μαχαίρι¨…