Δημοφιλής η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας

0


Δημοφιλής η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης ΥγείαςHome

Υγεία
Mόλις 12 μήνες μετά τη δρομολόγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Υγείας, πάνω από 30 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ τη χρησιμοποιούν. Ο αριθμός των κατόχων θα μπορούσε να φθάσει και τα 50 εκατομμύρια αυτό το καλοκαίρι καθώς απεδείχθη ότι η κάρτα αυτή είναι πολύ πιο δημοφιλής από το προηγούμενο έγγραφο ασφάλισης υγείας, το Ε111. Σε ορισμένες χώρες, όπως στη Σουηδία, ο αριθμός των κατόχων της κάρτας αυξήθηκε κατά 600%, σε σχέση με τους κατόχους του Ε111.


 
 
Εντός του επόμενου εξαμήνου, όλες οι χώρες της Ε.Ε., καθώς και η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν θα έχουν προσφέρει την κάρτα αυτή στους πολίτες τους.


Κατά το πρώτο εξάμηνο μετά τη δρομολόγηση της κάρτας εκδόθηκαν πάνω από 14,5 εκατομμύρια κάρτες, καθώς και 2 εκατομμύρια Πιστοποιητικά Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ). Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, οι περισσότερες κάρτες εκδόθηκαν στην Ιταλία (13 εκατομμύρια), την Τσεχική Δημοκρατία (περίπου 7 εκατομμύρια), τη Γερμανία (3,5 εκατομμύρια), τη Σουηδία (1,6 εκατομμύρια) και το Βέλγιο (1,3 εκατομμύρια).


Η Τσεχική Δημοκρατία εξέδωσε κάρτα για κάθε ασφαλισμένο, την οποία και αναγνώρισε ως εθνική κάρτα ασφάλισης υγείας. Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διανείμει 58 εκατομμύρια κάρτες πριν από το τέλος Δεκεμβρίου 2005. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να δρομολογήσει την κάρτα νωρίτερα, δηλαδή τον Σεπτέμβριο 2005 αντί του Δεκεμβρίου 2005.


Η απόκτηση της κάρτας είναι τώρα ευκολότερη σε ορισμένες χώρες (Βέλγιο, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Σουηδία και Νορβηγία), δεδομένου ότι μπορεί να γίνει online μέσω Διαδικτύου.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ