Κάρτα λειτουργικότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

0


Κάρτα λειτουργικότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκεςHome

Υγεία
«Κλειδί» για όλες τις συναλλαγές των ατόμων με αναπηρία θα αποτελέσει η Κάρτα Λειτουργικότητας που θα εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης.


 
 
Η Κάρτα Λειτουργικότητας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται εντός του 2006 και στοχεύει στη διευκόλυνση της ζωής των αναπήρων, οριοθετώντας την κατηγορία αναπηρίας και το βαθμό λειτουργικότητας του αναπήρου, με τη χορήγηση ισόβιας κάρτας ή κάρτας με πρόβλεψη μακράς διαρκείας επαναξιολόγησης σε καίριες περιπτώσεις, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας.


Ο τρόπος λειτουργίας της κάρτας παρουσιάστηκε στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτα Κακλαμάνη κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου στο πλαίσιο της 70ης ΔΕΘ.


Ο κ. Κακλαμάνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «γίνεται εδώ το πάντρεμα της τεχνολογίας με την κοινωνική ευαισθησία με τελικό αποδέκτη τον Έλληνα και την Ελληνίδα που έχουν πρόβλημα αναπηρίας. Αυτό σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πραγματικά ανάπηροι θα πάψουν να ταλαιπωρούνται όπως παραδείγματος χάρη κάθε Ιανουάριο ή Φεβρουάριο για να ανανεώσουν την κάρτα αναπηρίας». Παράλληλα τόνισε ότι «είναι αυτονόητο ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τους ανάπηρους που δεν είχαν ποτέ πραγματική ανάγκη, δεν θα τα κάνουμε δώρο στο φίλο μου τον Γιώργο Αλογοσκούφη, αλλά θα αναδιανεμηθούν για να αυξηθούν τα χαμηλά προνομιακά επιδόματα των ανθρώπων που τα έχουν πραγματικά ανάγκη».


Η κάρτα θα χορηγείται αφού προηγηθεί αξιολόγηση της αναπηρίας και θα εφαρμόζεται στους τομείς υγείας (κλινική χρήση, έρευνα, αποκατάσταση), κοινωνικής ασφάλισης, εκπαίδευσης, εργασίας, οικονομικών και ανάπτυξης, νομοθεσίας κ.α.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ