Σχέδιο αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών

0


Σχέδιο αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνώνHome

Υγεία
Σύνοδο των Yπουργών Υγείας των Βαλκανικών χωρών και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να εκπονηθεί κοινό σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον ιό της γρίπης των πτηνών προτίθεται να ζητήσει η κυβέρνηση στις αρχές Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κώστα Καραμανλή και με την συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκου.


 
 
Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών ενέκριναν την πρότασή του και σημείωσε ότι λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας, η περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας αποτελούν πύλες εισόδου των αποδημητικών πουλιών και «μας ενδιαφέρει να έχουμε αναπτύξει κοινό σχέδιο δράσης». Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης στην οποία συμμετείχαν οι παρευξείνιες χώρες συζητήθηκε το θέμα, πλήν, όμως, άλλες χώρες λαμβάνουν μέτρα και άλλες όχι.


Ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια του φαρμάκου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα και πρόσθεσε πως υπάρχει ειδικό κεφάλαιο -στο σχέδιο εκτάκτων αναγκών «Περσέας» – για τις επιδημίες, που προβλέπει τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών και ειδική εκπαίδευση του προσωπικού και των νοσηλευτών. Eπικαλέσθηκε μάλιστα τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξει κάποια στιγμή επιδημία -όχι πανδημία- αλλά σημείωσε ότι δεν γνωρίζουμε πότε και ποια βαρύτητα θα έχει αυτή η επιδημία.


Επανέλαβε ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και ότι όσοι το έκαναν θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν (ευπαθείς ομάδες), σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν προσφέρει τίποτε σε άλλες ομάδες πληθυσμού για τη συγκεκριμένη περίπτωση του ιού της γρίπης. «Δεν χρειάζεται πανικός», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, «αλλά ούτε εφησυχασμός, αφού θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, με βάση το σχέδιο που υπάρχει να προμηθευτούμε το φάρμακο και να εκπαιδευτεί ειδικό προσωπικό».


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, από την πλευρά του ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, γίνονται έλεγχοι και εργαστηριακοί και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα δείγμα του ιού της γρίπης στη χώρα μας. Ο κ. Μπασιάκος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει και επισήμως σήμερα τα μέτρα για την απαγόρευση εισαγωγών από τη Ρουμανία. Όπως είπε: «στην Ελλάδα όλα εξελίσσονται ομαλά και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς προβλήματα μετά και την αναστολή της απεργίας των γεωτεχνικών». Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και πρόσθεσε πως στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα θέσει και το θέμα των επιπτώσεων για τους αγρότες, εάν υπάρξει πρόβλημα.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ