Συναγερμός για τα νεκρά πτηνά στον Έβρο

0


Συναγερμός για τα νεκρά πτηνά στον ΈβροHome

Υγεία
Στο Κτηνιατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης για έλεγχο έχουν σταλεί τα τρία νεκρά πουλιά που βρέθηκαν στον Έβρο, (δύο στην Ορεστιάδα και ένα στο Σουφλί). Εξάλλου στον Έβρο εντείνονται οι δειγματοληψίες των αποδημητικών πουλιών μετά και τα κρούσματα σε Ρουμανία και Τουρκία.


 
 
Το Σαββατοκύριακο η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Έβρου σε συνεργασία με τον Κυνηγητικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης συγκέντρωσαν άλλα 20 δείγματα αποδημητικών πουλιών τα οποία θα στείλουν για έλεγχο στο Κτηνιατρικό Εργαστήρι της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα την εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα από τα πρώτα 40 δείγματα αποδημητικών που στάλθηκαν πριν από πέντε ημέρες.


Για το θέμα της γρίπης των πτηνών, συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο οι υπ. Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ έχουν εγκριθεί τα μέτρα για την απαγόρευση εισαγωγών όλων των πουλερικών και προϊόντων τους από τη Ρουμανία, όπου συνεχίζεται η σφαγή των πτηνών για να αποτραπεί η επέκταση της νόσου.


Οι ειδικοί κτηνίατροι των κρατών-μελών της ΕΕ υποστήριξαν την ενίσχυση των μέτρων που προτάθηκαν από την Επιτροπή. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche χορήγησε δωρεάν το αντιγριπικό φάρμακο Tamiflu στην Τουρκία και τη Ρουμανία.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ