Σε καραντίνα η Χίος

0


Σε καραντίνα η ΧίοςHome

Υγεία
Eπιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη χώρα μας, σε εκτροφείο με γαλοπούλες στη νήσο Οινούσσες της Χίου. Ανιχνεύτηκαν αντισώματα του ιού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστός ο τύπος του ιού. Ψυχραιμία συνέστησε ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος.


 
 
Αρνητικά ωστόσο είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τα δείγματα των πτηνών που εστάλησαν στο Ινστιτούτο Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων (ΙΛΠΑΝ) στη Θεσσαλονίκη, για να ερευνηθεί αν έχουν προσληφθεί από τον ιό της γρίπης των πουλερικών.


Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ Πρόδρομος Ιορδανίδης χαρακτηρίζει τον φόβο που έχει δημιουργηθεί υπερβολικό, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.


Σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις και μετά από σύσκεψη με τον Σύνδεσμο Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος τόνισε ότι μετά από σύσκεψη με τους εκπροσώπους των πτηνοτρόφων, θα ζητήσει σήμερα στο Eκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, όχι μόνο αυτά που αφορούν την προστασία της ζωικής παραγωγής, αλλά και αυτά που αφορούν και την αποζημίωση και στήριξη του πτηνοτροφικού κλάδου, που βρίσκεται ήδη σε μεγάλη κρίση ως αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων και στη χώρα μας.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ