Φρικιαστικές εικόνες στα πακέτα τσιγάρων

0


Φρικιαστικές εικόνες στα πακέτα τσιγάρωνHome

Υγεία
Το αυστραλιανό υπουργείο Υγείας βρήκε ίσως τον καλύτερο αλλά και τον τρομακτικότερο, τρόπο να αποθαρρύνει τους καπνιστές από την κακή τους συνήθεια. Οι προειδοποιήσεις στα πακέτα δεν θα περιορίζονται πλέον σε μεγάλα μαύρα γράμματα με τα γνωστά …απαισιόδοξα μηνύματα, αλλά σε εικόνες φρίκης!


Σάπια δόντια, αλλοιώσεις οστών και άλλα τρομακτικά για ¨να κοπεί μαχαίρι¨…
Απωθητικές, αν όχι εικόνες τρόμου θα καλύπτουν τα πακέτα των τσιγάρων στην Αυστραλία, σύμφωνα με νέα νομοθεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες και θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή από τους καπνοβιομήχανους μέσα σε 12 μήνες.
Οι εικόνες θα πρέπει να καλύπτουν 30% της πρόσοψης του πακέτου και 70% του πίσω μέρους ή 50% μπροστά και 50% πίσω. Θα απεικονίζουν δε, σάπια δόντια, πόδια που έχουν προσβληθεί από γάγγραινα και χείλη αλλοιωμένα από καρκίνο.
Οι οργανωτές καμπάνιας κατά του καπνίσματος δήλωσαν ικανοποιημένοι μεν για την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης, προτρέπουν, όμως, τις αρχές να πιέσουν τις καπνοβιομηχανίες να εφαρμόσουν τις αλλαγές αυτές το γρηγορότερο δυνατόν.
Η εταιρία British American Tobacco υπολογίζει ότι οι αλλαγές στα πακέτα των τσιγάρων θα στοιχίσουν τουλάχιστον επτά εκατομμύρια δολάρια και θα είναι, από οργανωτικής πλευράς …πραγματικός εφιάλτης.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ