Τα αναθρακούχα διαβρώνουν τα δόντια

0


Τα αναθρακούχα διαβρώνουν τα δόντιαHome

Υγεία
Τα ανθρακούχα αναψυκτικά τα οποία προτιμούν ιδιαίτερα οι έφηβοι, αποτελούν την κύρια αιτία για τη διάβρωση των δοντιών, συμπεραίνουν βρετανοί επιστήμονες που επισημαίνουν επίσης ότι οι περισσότεροι γονείς δεν είναι ενήμεροι για το πρόβλημα.


 
Τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τα οποία καταναλώνει το 92% των 14χρονων Βρετανών, φθείρουν το σμάλτο που προστατεύει τα δόντια. Η διάβρωση αυτή εξασθενίζει τα δόντια και μπορεί να λεπτύνει και να θρυμματίσει τις άκρες τους. ¨Αυτή η έρευνα αναδεικνύει τα αναψυκτικά μακράν ως την κύρια αιτία της διάβρωσης των δοντιών στους εφήβους¨, ανέφερε ο Δρ Πήτερ Ροκ από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. ¨Η κατανάλωση αναψυκτικών έστω και μία φορά την ημέρα βρέθηκε ότι αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να διαβρωθούν τα δόντια ενός παιδιού¨, πρόσθεσε.
Η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων ποτηριών αναψυκτικών την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες ενός 12χρονου να προσβληθεί από διάβρωση των δοντιών κατά 252%.
Η πολύ μεγάλη κατανάλωση στους 14χρονους αυξάνει τον κίνδυνο αυτό στο 513%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στη Βρετανική Οδοντιατρική Επιθεώρηση.
Αντίθετα με την τερηδόνα των δοντιών, η οποία οφείλεται στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης, η διάβρωση των δοντιών οφείλεται στις όξινες ουσίες που περιέχονται στα αναψυκτικά. Ακόμα και η διαιτική εκδοχή τους είναι βλαβερή.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ