Με …τζελ στη μάχη κατά του AIDS

0


Με …τζελ στη μάχη κατά του AIDSHome

ΥγείαΕλπίδες ότι ένα απλό τζελ μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τον ιο HIV, δίνει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο μία σειρά από κλινικές δοκιμές που γίνονται με διάφορες ουσίες από βρετανούς επιστήμονες. 
Οι ειδικοί δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα περίπου 60 ουσιών, που σε μορφή τζελ ή κρέμας τοποθετούνται εσωτερικά και στοχο έχουν να αποτρέψουν την προσβολή του οργανισμού από τον ιό που προκαλεί AIDS.
Σαράντα εκατομμύρια άνθρωποι είναι θετικοί στον ιό του AIDS και πολλοί από αυτούς προσβλήθηκαν διότι δεν μπορούσαν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Οπως οι γυναίκες στον αναπτυσσόμενο κόσμο που δεν μπορούν να πείσουν


τον σύντροφό τους να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.
Οι ουσίες αυτές που υπάρχουν σε ειδικές κρέμες και τζελ δρουν είτε σκοτώνοντας τον ιό πριν εισχωρήσει στο σώμα είτε δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μην μπορέσει να προσβάλει τον οργανισμό.
Η καθηγήτρια Τζάνετ Ντάρμπισάιαρ, διευθύντρια των κλινικών ερευνών λέει πως αν οι δοκιμές αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, τότε οι κρέμες και τα τζελ θα σώζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο.
Η Τζο Ρόμπινσον ειδική στον τομέα υγείας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Τερενς Χιγκινς Τραστ, λέει πως αυτά τα προιόντα δοκιμάζονται στα εργαστήρια και αν μέχρι το τέλος της δεκαετίας αποδειχθεί πως μπορούν να περιορίσουν έστω και στο ελάχιστο την επιδημία που μαστίζει τον πλανήτη τότε θα κυκλοφορήσουν και στο εμπόριο.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ