Σε δείγμα 300 μητέρων αυτές που κατανάλωσαν σοκολάτα σε καθημερινή βάση είπαν ότι είχαν ευτυχισμένα μωρά.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό
New Scientist οι χημικές ουσίες που ευθύνονται για την αλλαγή της διάθεσης και βρίσκονται στη σοκολάτα παίζουν σημαντικό ρόλο.
Η επικεφαλής των ερευνών Κάτρι Ραικόνεν στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι ωστόσο δεν αποκλείουν πως η αλλαγή στη συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται και στον ψυχολογικό παράγοντα και όχι τόσο στην ουσία φενυλεθυλσμίνη.
Οταν οι μέλλουσες μαμάδες τρώνε σοκολάτα αυτή λιώνει στο στόμα και προσφέρει απόλαυση. Ενω η σοκολάτα προκαλεί τη διέγερση της σεροτονίνης που δημιουργεί ευτυχία στον οργανισμό ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να περάσει τον πλακούντα και να επηρεάσει το εμβρυο.
Οι γιατροί προειδοποιούν μάλιστα να μην καταναλώνουν πολλή σοκολάτα γιατί είναι πλούσια σε θερμίδες και θα απαιτήσει εξουθενωτικές δίαιτες μετά την εγκυμοσύνη.
|