Η απιστία, θέμα γονιδίων;

0


Η απιστία, θέμα γονιδίων;Home

Υγεία
Είναι όλα γραμμένα στα γονίδια μας ακόμη και η απιστία, ισχυρίζεται Βρετανός επιστήμονας. Με άλλα λόγια, μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά προγραμματισμένοι να κάνουν …κερατά τον σύντροφό τους, σύμφωνα με τον καθηγητή Τιμ Σπέκτορ από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας.


 
Εστιάζοντας στις γυναίκες, ανακάλυψε πως, αν η μία από ένα ζευγάρι διδύμων έχει απιστήσει οι πιθανότητες να κάνει το ίδιο και η αδελφή της είναι 55%. Γενικά υπολογίζεται σε 23% το ποσοστό των γυναικών που ξενοκοιμούνται.
Ο καθηγητής ανακάλυψε πως η τάση στους διδύμους να είναι πιστοί ή όχι, είναι ισχυρότερη στους ομοζυγωτούς διδύμους που έχουν τα ίδια ακριβώς κύτταρα. Τόνισε όμως, πως τα γονίδια από μόνα τους δεν καθορίζουν αν κάποιος θα κάνει απιστία, υπάρχουν και κοινωνικοί παράγοντες.
Γονίδιο …απιστίας λοιπόν δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρχουν γονίδια που υποβοηθούν, όπως γονίδια που σε κάνουν πιο ριψοκίνδυνο και συνδεόνται με την προσωπικότητα. Αλλά σε καμία περίπτωση ένα και μοναδικό γονίδιο που καθορίζει αν θα απιστήσεις.
Η δόκτωρ Πέτρα Μπόυντον, κοινωνική ψυχολόγος, λέει πως είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο είδος συμπεριφοράς κληρονομείται και ποιο μαθαίνεται. Αν σαν παιδί έβλεπες τη μητέρα σου να κάνει απιστίες στον πατερα σου, σου είναι πολύ ευκολότερο να κάνεις και εσύ το ίδιο αντιγράφοντας τη συμπεριφορά της.
Δεν είναι γραμμένο στα γονίδια σου, απλά έτσι νομίζεις πως είναι μια σχέση και νομίζεις πως μπορείς κι εσύ να γλυτώσεις χωρίς συνεπειες…Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ