Νέα αντικαπνιστική εκστρατεία ξεκινά η ΕΕ

0


Νέα αντικαπνιστική εκστρατεία ξεκινά η ΕΕHome

Υγεία
Mε πρωτοβουλία του αρμόδιου για θέματα Yγείας και Προστασίας των Kαταναλωτών επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού, ξεκίνησε στη βελγική πρωτεύουσα η νέα ενημερωτική αντικαπνιστική εκστρατεία της Ε.Ε. Βασικό σύνθημα: «Βοήθεια – για μια ζωή χωρίς τσιγάρο»…


 
 
Στόχος της πρωτοβουλίας του Κύπριου επιτρόπου είναι η ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τους κινδύνους από το κάπνισμα, ιδίως στους νέους. Βασικές προτεραιότητες της πανευρωπαϊκής αυτής εκστρατείας είναι η πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος καθώς και η επισήμανση των κινδύνων από το παθητικό κάπνισμα. Θα χρηματοδοτηθεί από τον κοινοτικό προϋπολογισμό με το ποσό των 72 εκατ. ευρώ έως το 2008.


Πρόκειται για τη δεύτερη κοινοτική αντικαπνιστική εκστρατεία, η οποία βασίζεται στην εμπειρία της πρώτης που είχε ως σύνθημα: «Eίστε ελεύθεροι να πείτε όχι» και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2002-2004. Την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο κ. Κυπριανού στην πλατεία Σουμάν των Βρυξελλών, όπου είχε στηθεί μία γιγαντιαία φουσκωτή κατασκευή, η οποία θα κάνει τον γύρο των πρωτευουσών των 25 κρατών – μελών μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Στην Αθήνα θα βρίσκεται την περίοδο 8-12 Ιουνίου. Η εκστρατεία – Κυπριανού προβλέπει επίσης τηλεοπτικά σποτ, διανομή άρθρων στον Τύπο, ειδική ιστοσελίδα στο Iντερνετ και πολυάριθμες εκδηλώσεις στην Ευρώπη των 25.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού, που είναι πρώην καπνιστής, επισήμανε ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 650.000 Eυρωπαίοι πολίτες από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Eπίσης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Μάλτας, όπου απαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ