Σύσκεψη ΕΕ για τη γρίπη των πτηνών

0


Σύσκεψη ΕΕ για τη γρίπη των πτηνώνHome

Υγεία
Έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη γρίπη των πτηνών. Στη σύσκεψη θα εξεταστούν ειδικότερα οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τους Ευρωπαίους πολίτες από τα αποδημητικά πτηνά. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσουν στο Λουξεμβούργο και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.


 
 
Στο μεταξύ το τουρκικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών αποφάσισε να απαγορεύσει το κυνήγι άγριων πτηνών στο τουρκικό έδαφος, μετά τον εντοπισμό στη βορειοδυτική χώρα του επικίνδυνου ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών. Αναμένεται να γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την ταυτοποίηση του ιού της γρίπης των πτηνών στη Ρουμανία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται ή όχι για τον ιό Η5Ν1, ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο 60 ανθρώπων στην Ασία από το 2.003, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Στην Ελλάδα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης των πτηνών και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί κανένα κρούσμα. Στον Έβρο εντείνονται οι δειγματοληψίες αποδημητικών πουλιών μετά και τα κρούσματα σε Ρουμανία και Τουρκία. Το Σαββατοκύριακο η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Έβρου σε συνεργασία με τον Κυνηγητικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης θα συγκεντρώσουν πάνω από 40 δείγματα αποδημητικών πουλιών τα οποία θα στείλουν για έλεγχο στο Κτηνιατρικό Εργαστήρι της Θεσσαλονίκης.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ