Συνιστάται ψυχραιμία για τη γρίπη των πτηνών

0


Συνιστάται ψυχραιμία για τη γρίπη των πτηνώνHome

Υγεία
Σαφές μήνυμα προς τους καταναλωτές να συνεχίσουν την κατανάλωση ελληνικών πτηνοτροφικών προϊόντων απέστειλαν, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού στο Press Room, ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός.


 
 
Τόνισαν εμφατικά ότι η εξέλιξη της υπόθεσης βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ ειδικά ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το βράδυ που ανακοινώθηκε το κρούσμα έφαγε κοτόπουλο, εκφράζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του στα πτηνοτροφικά προϊόντα.


Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας είναι μικρός για τα οικόσιτα και αγροτικά ζώα, που δεν έρχονται σε επαφή με άγρια πτηνά. Παράλληλα, καθησυχαστικός σχετικά με το θέμα της γρίπης των πουλερικών εμφανίστηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, ενημερώνοντας τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών – μελών της Ε.Ε. Ο υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα και είναι πλήρως προετοιμασμένη για συγκεκριμένες δράσεις, εφόσον χρειαστεί και σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές αρχές της Ε.Ε.


Οι δύο βασικές προτεραιότητες, υπογράμμισε ο Ευ. Μπασιάκος, είναι η στήριξη των πτηνοτρόφων και η προστασία της κατανάλωσης.


Ο Ευ. Μπασιάκος υπενθύμισε πως ήδη έχει απαγορευτεί η διακίνηση των πτηνοτροφικών προϊόντων από τον Νομό Χίου, τόσο προς την υπόλοιπη χώρα όσο και προς το εξωτερικό, ενώ επισήμανε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα υιοθέτησης πρόσθετων μέτρων.


Ο αρμόδιος επίτροπος Μάρκος Κυπριανού μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων είπε ότι η Επιτροπή ζήτησε να σταλούν τα δείγματα και στο κοινοτικό εργαστήριο στο Ουέιμπριτζ της Αγγλίας.


Επανέλαβε την έκκλησή του προς τα κράτη – μέλη να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο απόθεμα αντιγριπικών εμβολίων, τονίζοντας ότι στόχος της Επιτροπής είναι η διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Τέλος, πρέπει να σημειωθούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα «ύποπτων» νεκρών πουλιών που αναφέρονται τις τελευταίες ώρες σχεδόν από ολόκληρη την Ελλάδα και ουσιαστικά καταδεικνύουν τον πανικό που επικρατεί σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ