Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Διδυμότειχο

0


Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΔιδυμότειχοHome

Υγεία
Τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας Αθανάσιο Γιαννόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.


 
Εδώ και 18 χρόνια οι νεφροπαθείς του Βορείου Έβρου, ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν αρκετές φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.


«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Οργανωμένη Κοινωνία, η Πολιτεία πρέπει να είναι κοντά και στην πιο απόμακρη περιοχή της πατρίδας μας. Ειδικότερα δε για κατηγορίες συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες όπως είναι οι νεφροπαθείς», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτή η Μονάδα που εγκαινιάσαμε σήμερα στο Διδυμότειχο, συνιστά ένα άλμα κοινωνικού πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να σημειωθεί ότι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την εγκατάσταση και την λειτουργία τέτοιων Μονάδων για ολόκληρη την χώρα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Το σύστημά μας κρίνεται από την ευαισθησία του, την ανθρωπιά του, από την έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας εκείνων που το έχουν ανάγκη. Πέραν από την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ένας από τους βασικούς μας σκοπούς είναι να είμαστε κοντά τους ώστε να ασκούν ισότιμα με όλους το δικαίωμά τους στη ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σήμερα στο Διδυμότειχο γι\’ αυτή την συμβολική και συνάμα σεμνή τελετή εγκαινίων, και διαβεβαιώνω όλους στην περιοχή ότι η Κυβέρνηση, όλοι μας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των πραγματικών τους αναγκών στον τομέα της Υγείας, με ανθρωπιά και έμπνευση. Ο πολιτισμός μας και η κοινωνία μας, κρίνονται στο πεδίο που συναντώνται οι ανάγκες του πολίτη με το σύστημα. Πρώτος βαθμός προτεραιότητας και ευαισθησίας η υγεία. Εκεί κρίνεται και το επίπεδο του πολιτισμού μας και η λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της οργανωμένης πολιτείας, αλλά πάνω από όλα η ευαισθησία και η ανθρωπιά μας».


Επίσης ο Αβραμόπουλος ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι το Διδυμότειχο, προκειμένου να εγκαινιάσει μια νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζεται και το αίτημα για δημιουργία γραφείου ΟΠΑΔ στην περιοχή.


Η μονάδα που με την λειτουργία της σηματοδότησε το τέλος της ταλαιπωρίας των νεφροπαθών του Βορείου Έβρου, είχε κάνει το ξεκίνημά της πριν από 4 περίπου μήνες, με τη λειτουργία 8 μηχανημάτων όπου εξυπηρετούνταν τα πιο «βαριά περιστατικά», έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ σταδιακά θα φθάσει σε πλήρη ανάπτυξη. «Είναι μία μονάδα υποδειγματική, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας », ανέφερε ο διοικητής των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας, Θεμιστοκλής Σπυριδόπουλος.


Σημειώνεται ότι δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ήταν προσφορά της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής «ο ΟΡΦΕΥΣ» και της Μητρόπολης Διδυμοτείχου.


Ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, ενώ στη συνέχεια θα θεμελιώσει το Κέντρο Υγείας Αβδήρων.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ