Στην Ελλάδα το εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας

0


Στην Ελλάδα το εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτραςHome

Υγεία
Κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα το επαναστατικό εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που παρέχει αποτελεσματική προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες.


 
Το νέο εμβόλιο, αφού έλαβε όλες τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη σε χρόνο ρεκόρ, διατίθεται και στη χώρα μας, προς μεγάλη ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών.


Η έλευση του νέου εμβολίου και η κυκλοφορία του στην αγορά αποτελεί πραγματική επανάσταση, καθώς δρα προστατευτικά κατά των τεσσάρων τύπων του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV 6, 11, 16 και 18, που ευθύνονται για το 75% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Πρόκειται για το μοναδικό τετραδύναμο εμβόλιο που κυκλοφορεί, θα χορηγείται σε τρεις δόσεις και θα μπορούν να το λαμβάνουν όλες οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, ενώ η έναρξη του εμβολιασμού θα πρέπει να γίνεται σε κορίτσια 9-13 ετών.


Σήμερα ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες, μετά από τον καρκίνο του μαστού, καθώς και την τρίτη πιο συχνή μορφή καρκίνου γενικότερα. Κάθε χρόνο προσβάλλονται από την πάθηση περισσότερες από 33.000 γυναίκες στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με διεθνή επιδημιολογικά 40 γυναίκες στη Γηραιά Hπειρο χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από την πάθηση.


Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν σε συνέντευξη Tύπου ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου Γεώργιος Κρεατσάς, ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και διευθυντής Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Αριστείδης Αντσακλής, ο καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης (EFC) Εμμανουήλ Διακομανώλης, ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίων Αθηνών Ευθύμιος Δεληγεώρογλου και ο ερευνητής δρ Michael Watson.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ