Την Ανοιξη του 2005 το 3θυρου Opel Astra

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5130/-1/8/

Την Ανοιξη του 2005 το 3θυρου Opel AstraTop level

Αυτοκίνητο-ΜηχανήΑυτή είναι η τρίτη και ποιο ενδιαφέρουσα, οπτικά, έκδοση αμαξώματος του νέου Opel Astra. Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της 3θυρής έκδοσης του τελευταίου μοντέλου της, το οποίο παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι και θα ξεκινήσει να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά την Ανοιξη του 2005.

Το νέο αμάξωμα διαφέρει ριζικά από την 5θυρη έκδοση και παραπέμπει τόσο σε hatchback όσο και σε coupe, ενώ διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο «GTC» που είχε παρουσιάσει στην περσινή έκθεση της Γενεύης η Opel. Οι κοντοί πρόβολοι και οι μικρές γυάλινες επιφάνειες στο πλάι συνθέτουν, σε συνδυασμό με την κεκλιμένη οροφή, ένα δυναμικό αμάξωμα που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο.
Η νέα ρύθμιση της ανάρτησης έχει μειώσει κατά 15 χιλιοστά την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ενώ συνολικά, το 3θυρο αμάξωμα, είναι περίπου 10 εκατοστά χαμηλότερο από του 5θυρου. Η νέα έκδοση θα εξοπλίζεται και αυτή με όλα τα high-tech συστήματα του Astra, όπως το IDS plus με το ηλεκτρονικό σύστημα συνεχούς ελέγχου της απόσβεσης των αναρτήσεων (CDC), το σύστημα περιστρεφόμενων προβολέων (AFL) και τον διακόπτη Sport στο κεντρικό ταμπλό, με το πάτημα του οποίου η ανάρτηση αποκτά πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά και βελτιώνεται η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του δεξιού πεντάλ.
Με την παρουσίαση του, το 3θυρο μοντέλο θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις βενζινοκινητήρων και τρεις diesel τεχνολογίας common-rail, η απόδοση των οποίων θα ξεκινάει από τους 90 και θα φθάνει έως και τους 200 ίππους. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Vauxhall προετοιμάζει ήδη μια «γρήγορη» έκδοση για τη βρετανική αγορά, η οποία θα φέρει το λογότυπο «VXR» και θα αποδίδει 230 ίππους. Δεν αποκλείεται μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές.
Το νέο Astra θα κατασκευάζεται στο Antwerp του Βελγίου, στο εργοστάσιο όπου παράγονται επίσης κάποιες από τις 5θυρες και τις station wagon εκδόσεις του μοντέλου, με ετήσια παραγωγή τις 70.000 μονάδες.