Σύστημα έξυπνης νυχτερινής ορατότητας από την Honda

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5351/-1/8/

Σύστημα έξυπνης νυχτερινής ορατότητας από την HondaTop level

Αυτοκίνητο-ΜηχανήΗ Honda Motor Co., Ltd. ανακοινώνει ότι έχει εξελίξει το πρώτο σύστημα νυχτερινής ορατότητας στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί υπεριώδεις κάμερες για την ανίχνευση των πεζών που βρίσκονται ή πλησιάζουν την τροχιά του οχήματος, και δίνει διευρυμένη ορατότητα στον οδηγό με οπτικές και ακουστικές επιλογές για την αποφυγή των ατυχημάτων με πεζούς.

Το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμο στα μοντέλα τα οποία θα παραχθούν στην Ιαπωνία το φθινόπωρο του 2004.
Το έξυπνο σύστημα νυχτερινής ορατότητας χρησιμοποιεί εικόνες από δύο υπεριώδεις κάμερες, οι οποίες είναι τοποθετημένες χαμηλά στον μπροστινό προφυλακτήρα, με σκοπό την ανίχνευση της θέσης και κίνησης των αντικειμένων που εκπέμπουν θερμότητα και τον καθορισμό αν οδεύουν ή πλησιάζουν την τροχιά του οχήματος. Βασισμένο στο μέγεθος και το σχήμα, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει αν το αντικείμενο είναι πεζός.
Συμπληρωματικά του συμβατικού συστήματος νυχτερινής ορατότητας, το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει καλύτερη ορατότητα του δρόμου εμπρός, ενώ είναι το πρώτο σύστημα στον κόσμο που ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία πεζών στον δρόμο.