Έρχεται η Aston Martin DB5

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5136/-1/8/

Έρχεται η Aston Martin DB5Top level

Αυτοκίνητο-ΜηχανήΜετά την αποκάλυψη της πρωτότυπης AM V8 στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit τον Ιανουάριο του 2003, η Aston Martin επιστρέφει στο προσκήνιο.

Η AM V8, γνωστή και ως baby Aston, είναι το πρώτο μοντέλο του Premier Automotive Group -του τμήματος πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων της Ford Motor Co.- που τοποθετείται απέναντι από την Porsche 911, το δε κόστος της υπολογίζεται σε περίπου 90.000 ευρώ με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2005.
Αν και η ονομασία του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, οι ιθύνοντες της ΄΄αγγλικής΄΄ φίρμας το αποκαλούν DB5, αναβιώνοντας έτσι μία κλασική ονομασία.
Ευελπιστούν ότι το νέο μοντέλο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την εταιρεία αυξάνοντας την παραγωγή αλλά και τα έσοδά της, υπολογίζοντας ότι θα αντιπροσωπεύει το 40-50% των συνολικών της πωλήσεων.
H DB5 θα είναι η πρώτη Aston που θα βασιστεί στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα από αλουμίνιο αλλά και η πρώτη που θα παράγεται στο πρώην εργοστάσιο της Rover, στο Gaydon, όπου τελικά θα κατασκευαστούν και οι επόμενες γενιές των DB7 και Vanquish.
Σχεδιασμένη από τον Henrik Fisker, η DB5 διαθέτει μια μεγάλη τρίτη πόρτα η οποία στο άνοιγμα της αποκαλύπτει έναν αρκετά μεγάλο χώρο αποσκευών και ένα διθέσιο εσωτερικό, εμπνευσμένο από τη Vanquish. Ο V8 κινητήρας των 4,3 λίτρων προέρχεται από τη Jaguar και αποδίδει περίπου 370 ίππους ενώ αργότερα ίσως υπάρξει και υπερτροφοδοτούμενη έκδοση, με περίπου 500 ίππους.
Το μοτέρ είναι τοποθετημένο μπροστά, αλλά όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του αμαξώματος, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή κατανομή φορτίου ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Όσον αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων, η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με χειροκίνητο εξάρι ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται αυτόματο κιβώτιο με δυνατότητα σειριακής αλλαγής σχέσεων, τοποθετημένο, όπως και το χειροκίνητο, στον πίσω άξονα.