Σταθερές προβλέπονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2007

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/7034/-1/8/

Σταθερές προβλέπονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2007Top level

Αυτοκίνητο-ΜηχανήΤην εκτίμηση ότι η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου το 2007 θα κινηθεί στα επίπεδα του 2006-2005 έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (ΣΕΑΑ) Ανδρέας Ανδρικόπουλος για το αυτοκίνητο, υπογραμμίζοντας ότι «η φετινή χρονιά δεν έχει λόγο να μας εκπλήξει θετικά ή αρνητικά». Ήδη το πρώτο δίμηνο αποδεικνύει αυτή την πρόβλεψη, καθώς οι πωλήσεις κινούνται στα περυσινά επίπεδα.

Στη συνέντευξη ο κ. Ανδρικόπουλος παρατηρεί ότι «κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες και λογική» η αυτοκινητοβιομηχανία (που τα μέλη του ΣΕΑΑ εκπροσωπούν) και το ελληνικό κράτος. Όπως αναφέρει, περιβάλλον, στάθμευση, κυκλοφορία σε πόλεις και εθνικούς δρόμους, θάνατοι από ατυχήματα, αστυνόμευση, οδικό δίκτυο, τεχνικοί έλεγχοι, φορολογία καυσίμων κλπ. είναι ζητήματα στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους και με το αυτοκίνητο και η αντιμετώπισή τους απαιτεί σοβαρότητα και συνολική πολιτική, αντί πρόχειρης περιστασιακής απασχόλησης.


Όπως τονίζει ο κ. Ανδρικόπουλος, «έχουμε δυστυχώς εξοικειωθεί με τα προβλήματα που χρονίζουν και τα αντιμετωπίζουμε σαν ένα είδος «αναγκαίου κακού», όπως οι πλημμελείς ανεπαρκείς τεχνικοί έλεγχοι, η απαξίωση της ΚΕΚ, η απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων ΙΧ, ο υπέργηρος στόλος κλπ».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ