«Τσουχτερός» αλλά ασφαλέστερος ο νέος ΚΟΚ

0


«Τσουχτερός» αλλά ασφαλέστερος ο νέος ΚΟΚHome

Αυτοκίνητο-Μηχανή
Να κοστολογήσουν δημοσίως τη ζωή των παιδιών που κυκλοφορούν στους δρόμους κάλεσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, όσους μιλούν για χαράτσι λόγω της αύξησης των προστίμων.


 
 
Τοποθετούμενος επί των άρθρων του νομοσχεδίου για το νέο ΚΟΚ, τα οποία ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο κ. Λιάπης είπε ότι δεν θα είναι αυτός ο υπουργός που θα πει στους πολίτες «μη δίνετε σημασία στον ΚΟΚ» την ώρα που δεκάδες χιλιάδες των ελληνικών οικογενειών έχουν χάσει τους οικείους τους στους δρόμους και χιλιάδες ανάπηροι ταλαιπωρούνται σε όλη τους την ζωή από τροχαία. «Η σημερινή εικόνα για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας δεν είναι μόνο απογοητευτική. Είναι θλιβερή και πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο κ. Λιάπης.


Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών είπε ότι η μη ομόφωνη στάση της Βουλής απέναντι στο νέο ΚΟΚ στερεί από τον πολίτη την πεποίθηση ότι η Πολιτεία σύσσωμη μεριμνά για το δικό του καλό. «Με μία ομόφωνη στάση θα αφυπνίζαμε το γνωστό φιλότιμο του Έλληνα, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξει έμπρακτα τις αποφάσεις μας». Λυπάμαι, πρόσθεσε ο κ. Λιάπης γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρασύρθηκαν στην στείρα λογική «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και της εθνικής ανάγκης, όπως κάναμε εμείς το 1999, στο Ν/Σ του ΠΑΣΟΚ περί του ΚΟΚ, τότε που η ΝΔ ως αντιπολίτευση το υπερψήφισε.


Ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Κ. Ρόβλιας είπε ότι θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο ΚΟΚ για τις «κόντρες» αυτοκινήτων, ακόμα και με την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας εφόσον ο οδηγός είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις διοικητικές ποινές «που πονάνε περισσότερο» τα υψηλά εισοδήματα. Η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, σημείωσε ότι είναι καλύτερα να αφαιρεθεί το δίπλωμα για μια σοβαρή τροχαία παράβαση παρά το υψηλό πρόστιμο που πλήττει τις φτωχές οικογένειες, ενώ κάλεσε τον κ. Λιάπη να εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό να καταργηθεί ο υψηλός ΦΠΑ στα κράνη. Απαντώντας, ο κ. Λιάπης, είπε ότι έχει στείλει ήδη «εδώ και ενάμιση» χρόνο σχετική επιστολή στον αρμόδιο ευρωπαίο επίτροπο Ζακ Μπαρό, ώστε να καταργηθεί στην Ελλάδα όπως και στην Αγγλία το ΦΠΑ στην αγορά των κρανών.


Κατά τη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα της χρήσης κινητών τηλεφώνων εν ώρα οδήγησης με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Χάρη Τσιόκα να εκφράζει απορία για το λόγο που απαγορεύεται το «hands free». Ο κ. Λιάπης είπε ότι ο οδηγός μπορεί να μπλέξει με τα σύρματα, ωστόσο «θα μπορούσαμε να δεχθούμε» την καινοτομία του ασύρματου «blue tooth». Υπέρ του να επιτραπεί η ανοιχτή ακρόαση μέσω «blue tooth» τάχθηκε και ο κ. Τσιόκας. Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ ʼρης Σταθάκης παρατήρησε ότι «δεν είναι το χέρι που απασχολούμε (με το τηλέφωνο) αλλά το μυαλό μας που απασχολούμε».


Ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΝ Αθ. Λεβέντης, ζήτησε τη διευκόλυνση των ποδηλατών, ενώ για τους παραβάτες που δημιουργούν κίνδυνο για τη ζωή -όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη ή η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης – τα πρόστιμα «θα πρέπει ακόμα και να αυξηθούν».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ