Αυστηρός αλλά παραδειγματικός ο νέος ΚΟΚ

0


Αυστηρός αλλά παραδειγματικός ο νέος ΚΟΚHome

Αυτοκίνητο-Μηχανή
Μέχρι και αφαίρεση της άδειας οδήγησης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί ΙΧ που θα υποπέσουν στην ίδια παράβαση του ΚΟΚ δύο φορές μέσα στο ίδιο έτος. Τα μέτρα του νέου αναθεωρημένου Συστήματος Ελέγχου (point system) θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιουνίου.


 
Τσουχτερά όμως είναι γενικότερα τα νέα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης του ΚΟΚ και όλοι αναμένουν να δουν αν τελικά θα λειτουργήσουν ως ανατρεπτικός παράγοντας ή ως μέτρο εσόδων του κράτους.


Δύο και τρεις παραβάσεις θα αρκούν για να στερήσουν το δίπλωμα οδήγησης από τους οδηγούς, καθώς κάποιες απ\\\’ αυτές σημαίνουν έως και εννέα πόντους.


Οι σοβαρότερες παραβάσεις και αυτές με τους περισσότερους πόντους είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (5-9 βαθμοί), η παραβίαση STOP και παραχώρηση προτεραιότητας (9 βαθμοί), η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη (9 βαθμοί), η οδήγηση για εντυπωσιασμό ή η τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων (9 βαθμοί), η παραβίαση σιδηροδρομικών διαβάσεων (9 βαθμοί) και η αναστροφή κίνησης ή η οπισθοπορεία σε αυτοκινητόδρομο ή σήραγγα (9 βαθμοί).


Το νέο point system περιλαμβάνει, ακόμα, τη μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις του τροχονόμου, που θα χρεώνεται με 150 ευρώ και 3 βαθμούς ποινής και την αντικανονική συμπεριφορά οδηγού στους χρήστες της οδού, που θα χρεώνεται με 200 ευρώ και 3 βαθμούς ποινής.


Οι οδηγοί που θα τιμωρούνται με αφαίρεση άδειας οδήγησης, εκτός του ότι θα τη στερούνται για διάστημα 6 μηνών, θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για την κατηγορία διπλώματος που κατείχαν και μάλιστα αφότου θα έχουν παρακολουθήσει το 50% των πρακτικών μαθημάτων. Οι ποινές παραγράφονται μετά την πάροδο τριών ετών για τους ερασιτέχνες και δύο ετών για τους επαγγελματίες οδηγούς.


Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νέος ΚΟΚ δεν επιτρέπει την πρόωρη επιστροφή πινακίδων. Επίσης, οι βαθμοί της ποινής θα καταχωρούνται στο σύστημα αυτόματα, έτσι ώστε να επιβάλλονται και οι αντίστοιχες ποινές, σε αντίθεση με αυτό που γινόταν ως σήμερα, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, 2,4 εκατομμύρια είναι οι παραβάσεις που δεν περάστηκαν ποτέ στο σύστημα από το 2002 και κατά συνέπεια δεν κατεγράφησαν ποινές.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ