<<Τέρας>> 6.1 λίτρων για το Chrysler 300C

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5149/-1/8/

<<Τέρας>> 6.1 λίτρων για το Chrysler 300CTop level

Αυτοκίνητο-ΜηχανήΛίγους μήνες πριν δούμε το νέο μοντέλο 300C της Chrysler να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε μία ακόμη πιο ισχυρή έκδοση, η οποία θα ονομάζεται SRT-8.

Το ούτως ή άλλως επιβλητικό σεντάν, θα εφοδιάζεται στη συγκεκριμένη έκδοση με κινητήρα 6.1 λίτρων, που θα αποδίδει 425 ίππους. Να σημειωθεί, πως το νούμερο αυτό υπερβαίνει κατά 90 ίππους τη μέγιστη ισχύ της έκδοσης με τον κινητήρα V8 των 5.7 λίτρων.
Αν και το βάρος του αμαξώματος του 300C SRT-8 είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο ενός μικρομεσαίου χάτσμπακ, η επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ/ώρα θα διαρκεί γύρω στα 5΄΄, έχοντας βέβαια και τις ανάλογες απαιτήσεις σε κατανάλωση καυσίμου. Η ανάρτηση θα είναι χαμηλωμένη και πιο σκληρή από εκείνη της βασικής έκδοσης, ενώ αναβαθμισμένα θα είναι και τα φρένα. Παράλληλα, ελαφρώς διαφοροποιημένο είναι το σχήμα των προφυλακτήρων εμπρός-πίσω και οι ζάντες θα είναι διαμέτρου 20 ιντσών.
Η Chrysler αναφέρει πως οι πωλήσεις του 300C SRT-8 στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν μέσα στο 2005, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η έκδοση αυτή θα έρθει και στην Ευρώπη. Τέλος, να σημειώσουμε πως το έμβλημα SRT θα κοσμεί τις κορυφαίες εκδόσεις όλων των μοντέλων της Chrysler, με πρώτο στη σειρά το Crossfire και το Viper SRT-10 των 500 ίππων να έπεται.