Αυξήσεις – φωτιά στα ασφάλιστρα Ι.Χ

0


Αυξήσεις – φωτιά στα ασφάλιστρα Ι.ΧHome

Αυτοκίνητο-Μηχανή
Αυξήσεις – φωτιά στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων θα προκαλέσει η εφαρμογή της 5ης Κοινοτικής Οδηγίας, η οποία θα υποχρεώσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να δεκαπλασιάσουν τα κατώτατα όρια ασφάλισης για τις υλικές ζημιές και τα αντίστοιχα όρια για τις σωματικές βλάβες.


Δυσβάστακτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, το ύψος των οποίων είναι, ακόμη, δύσκολο να προσδιοριστεί, θα προκαλέσει η 5η Οδηγία, που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης στα κοινοτικά όργανα.
Η Οδηγία θα υποχρεώσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να δεκαπλασιάσουν τα κατώτατα όρια ασφάλισης για τις υλικές ζημιές, ενώ στην καλύτερη περίπτωση θα δεκαπλασιαστούν και τα αντίστοιχα όρια για τις σωματικές βλάβες.
Με την 5η Οδηγία, οι εταιρείες πρέπει να καταβάλλουν μέχρι 1.000.000 ευρώ σε κάθε θύμα χωριστά ή αν εγκριθεί η εναλλακτική πρόταση μέχρι 5.000.000 ευρώ σε όλα τα θύματα του τροχαίου. Επίσης, η αποζημίωση για τις υλικές ζημιές ίσως φθάσει μέχρι το 1.000.000 ευρώ.
Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι το τίμημα για τους καταναλωτές θα είναι πολύ βαρύ, ενώ προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και αρκετές μικρές εταιρείες.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ