Εισβολή 3.000 2CV στη Σκωτία

0


Εισβολή 3.000 2CV στη ΣκωτίαHome

Αυτοκίνητο-Μηχανή
Με αφορμή την Παγκόσμια Συνάντηση Φίλων του 2CV, ο Οργανισμός Τουρισμού της Σκωτίας (VisitScotland) υποδέχθηκε με χαρά 3.000 Citroen 2CV από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι και τη μακρινή Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία.


 
 
Το Floors Castle στο Kelso αποτέλεσε το ιδανικό περιβάλλον για τη συγκέντρωση αυτή, η οποία προσείλκυσε περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου. Ήταν η πρώτη φορά ύστερα από είκοσι χρόνια που η Μεγάλη Βρετανία φιλοξένησε το εν λόγω γεγονός, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.
Ο Philip Riddle, Διευθύνων Σύμβουλος του VisitScotland δήλωσε σχετικά: «Ήταν μοναδική η ευκαιρία που μας δόθηκε να αναδείξουμε τη Σκωτία ως ιδανικό προορισμό για περιήγηση και τουρισμό. Ο θεσμός του 2CV προσείλκυσε επισκέπτες από τη Βρετανία και το εξωτερικό και ευελπιστούμε ότι οι γραφικές διαδρομές, τα μοναδικά αξιοθέατα και η θερμή φιλοξενία θα τους ενθαρρύνουν να μας επισκεφθούν ξανά».
Μεταξύ άλλων η εκδήλωση συνέβαλε και στην πολιτισμική προώθηση της Σκωτίας, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα περίφημα σκωτσέζικα ουίσκι, να διασκεδάσουν με κέλτικη μουσική, να παρακολουθήσουν την αναβίωση ιστορικών γεγονότων και γενικότερα να έρθουν σε πρώτη επαφή με την ιστορία, την κληρονομιά και τα πολιτιστικά γνωρίσματα της Σκωτίας. Στη συνέχεια οι φίλοι του 2CV εξόρμησαν στους δρόμους της Σκωτίας, επιλέγοντας προς περιήγηση είτε τη δυτική είτε την ανατολική της πλευρά. Η περιήγηση των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση των ομάδων στο Inverness, πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής μέσα από γραφικές διαδρομές της επαρχίας.
Ο Γιάννης Κρητικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Group και Διευθυντής της Superfast Ferries, δήλωσε: «Ήταν η πρώτη φορά που μεταφέραμε τον στόλο των 2CV με τα πλοία μας και ελπίζουμε όχι η τελευταία. Είμαστε περήφανοι που υποδεχθήκαμε τους οδηγούς και επιβάτες των 2CV και τους ευχηθήκαμε κάθε επιτυχία κατά την περιήγηση τους στην πανέμορφη Σκωτία».
O James Duffell από την Οργανωτική Επιτροπή του 2CV Kelso World Event τόνισε: «Υπήρχε πληθώρα επιλογών όσον αφορά στην τοποθεσία, αλλά καταλήξαμε στη συγκεκριμένη καθώς ενθουσιαστήκαμε από την καταλληλότητα, την ομορφιά και τις παροχές της περιοχής. Η Παγκόσμια Ετήσια Συνάντηση Φίλων του 2CV πραγματοποιήθηκε στις όχθες του ποταμού Tweed, δίπλα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της χώρας μας και είμαστε βέβαιοι ότι οι συμμετέχοντες λάτρεψαν την περιοχή και τη συνολική εμπειρία».

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ